ایران پرس- «عبدالمهدی الکربلایی»، نماینده آیت ‌الله العظمی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در خطبه ‌های نماز جمعه این هفته کربلا، به نوعی راهبردها و رهنمودهای مرجعیت را برای انتخابات پارلمانی این کشور ابلاغ کرد.

چهارمین انتخابات پارلمانی عراق جدید روز 12 می 2018 برگزار خواهد شد.

احزاب و گروههای سیاسی عراقی در یک هفته مانده تا انتخابات از همه ظرفیت های خود بهره می گیرند. قرار است امروز (4 می) مردم بغداد تظاهرات بزرگی را در حمایت از انتخابات برگزار کنند.

در همین حال، «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر که با لیست «سائرون» در این انتخابات حضور دارد نیز امروز به بغداد سفر کرد.

«مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر با لیست «سائرون» در انتخابات حضور دارد

 

جریان صدر قرار بود در این انتخابات در ائتلاف النصر به ریاست «حیدر العبادی» حضور داشته باشد، اما در نهایت از ائتلاف با العبادی منصرف شد و در لیستی جداگانه در انتخابات مشارکت می کند.

مرجعیت عراق مانند همه تحولات مهم این کشور نگاه ویژه ای به مقوله انتخابات پارلمانی دارد.

از خطبه های «عبدالمهدی الکربلایی»، نماینده آیت ‌الله العظمی «سید علی سیستانی»، مرجع عالیقدر شیعیان در نماز جمعه این هفته در کربلا می توان سه بعد راهبرد و رهنمود مرجعیت برای این انتخابات را استخراج کرد.

نخستین بعد راهبرد انتخاباتی مرجعیت عراق، تاکید بر منافع ملی و نه منافع فرقه ای در عراق است.

این راهبرد کلی و ثابت مرجعیت در عراق است. پس از اینکه در سال 2014 تروریستهای داعش مناطق سنی نشین عراق را اشغال کردند، آیت الله سیستانی در فتوایی تاریخی بر لزوم تشکیل بسیج ملی برای مقابله با داعش و بازپس گیری مناطق اشغال شده از این گروه تروریستی تاکید کرد.

تاکید آیت الله سیستانی بر منافع ملی مردم عراق است نه منافع فرقه ای 

زمانی که موضوع همه پرسی جدایی کردستان از عراق در سال گذشته مطرح و اجرایی شد نیز بار دیگر، مرجعیت عراق بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تاکید کرد.

اکنون در آستانه انتخابات پارلمانی عراق نیز تاکید بر منافع ملی مهمترین بعد راهبرد مطرح شده توسط مرجعیت عراق است.

بر همین اساس، «عبدالمهدی الکربلایی»، نماینده آیت‌الله سیستانی تأکید کرد که مرجعیت دینی از هیچ حزب و نامزدی در انتخابات حمایت نمی ‌کند و موضع یکسانی در قبال همگان دارد. این دیدگاه موید تاکید مرجعیت بر وحدت شیعه و سنی در عراق است.

نگاه «بومی و درونی» آیت الله سیستانی به سیاست و امنیت

یکی از مهم‌ترین شاخصه های هویتی مرجعیت در عراق این است که همواره نگاه «بومی و درونی» به سیاست و امنیت دارند.

مرجعیت عراق با بهره گیری از تعالیم مذهبی و تجارب تاریخی بر این باور است که ریشه بسیاری از مشکلات در این کشور به خصوص ناامنی هایی که در قالب تهاجم داعش رخ داد به مداخله بازیگران خارجی باز می گردد.

بازیگران خارجی اکنون برای انتخابات پارلمانی عراق نیز برنامه های گسترده ای دارند که محور این برنامه ها ممانعت از پیروزی جریانهای مستقل و غیر وابسته به خصوص در میان شیعیان در انتخابات پارلمانی است.

بر این اساس، «عبدالمهدی الکربلایی»، نماینده آیت‌الله سیستانی بر لزوم ممانعت از مداخله خارجی در انتخابات عراق از طریق حمایت مالی و اقدامات دیگر تأکید کرد.

تاکید مرجعیت بر مشارکت گسترده مردم عراق

سومین بعد راهبرد مرجعیت درباره انتخابات پارلمانی 2018، تاکید بر مشارکت گسترده مردم عراق است.

مشارکت مردم ضمن اینکه به معنای «حق تعیین سرنوشت شان» توسط خودشان است، ناکامی مداخله خارجی را در انتخابات عراق تضمین می کند.

تحریم انتخابات و مشارکت پائین به منزله تداوم کارشکنی بازیگران خارجی مخالف مردم سالاری در عراق خواهد بود.

از این رو، نماینده آیت الله سیستانی در خطبه های نماز جمعه کربلا تاکید کرد که مشارکت در انتخابات حق تمامی شهروندان است.110/114

نویسنده: سیدرضی عمادی

بیشتر بخوانید:

قدردانی آیت‌الله سیستانی از الحشد‌الشعبی

نماینده آیت‌الله سیستانی: منتظر اعلام پیروزی نهایی بر داعش هستیم

«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%85%D9%82%D8%AA%D8%AF%DB%8C+%D8%B5%D8%AF%D8%B1">مقتدی صدر</a>»، رهبر جریان صدر با لیست «سائرون» در انتخابات حضور دارد