ایران پرس- وزارت دفاع افغانستان در بیانیه ای از راهبرد جدید این کشور برای وادار کردن گروه طالبان به حضور در مذاکرات صلح با دولت کابل خبر داد.

وزارت دفاع افغانستان دراین بیانیه با اشاره به راهبرد جدید خود در مواجهه با با گروه طالبان افزود، این راهبردعلاوه بر کاهش تلفات نیروهای ارتش؛ برای نشاندن طالبان به پشت میز گفت و گوهای صلح موثر است.

وزارت دفاع افغانستان هدف قرار دادن سرکردگان گروه طالبان را از موارد اصلی این راهبرد جدید دانست.

«غفور احمد جاوید» سخنگوی وزارت دفاع افغانستان چند روز قبل گفته بود، نابود کردن سرکردگان گروه طالبان و آن عده از سرکردگانی که  در روند گفت و گوهای صلح مزاحمت ایجاد می‌ کنند نوعی تحت فشار قرار دادن طالبان برای برای پذیرش مذاکرات صلح بادولت است.

راهبرد تازه وزارت افغانستان برای صلح با طالبان 

راهبرد تازه وزارت افغانستان برای تحت فشار قراردادن طالبان برای ورود به مذاکرات صلح در شرایطی مطرح شده است که به تازگی محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان وزیر پیشنهادی دفاع را به پارلمان این کشور معرفی کرد.

در این راهبرد جدید که هدف قراردادن سرکردگان طالبان در دستور کار ویژه نیروهای امنیتی افغانستان قرارگرفته تشدید حملات ضد این گروه را در پی خواهد داشت.

این راهبرد درحالی به عنوان رهیافت موثری برای وادار کردن گروه طالبان به حضور در مذاکرات صلح مورد توجه قرار گرفته است که در سال های اخیر بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ای افغانستان، سیاست دولت کابل در اعلام آتش بس یکجانبه و یا برخی مواضع اعلامی که نشانه هایی از ضعف و موقعیت انفعالی دولت وحدت ملی را در مواجهه با طالبان آشکار می کرد، مورد انتقاد جدی قرار دادند.

به خصوص آنکه محمد اشرف غنی در سخنانی در نشست بین المللی صلح در شهر کابل در سال گذشته ضمن اشاره به موضع دولت وحدت ملی افغانستان درباره گفتگوی بدون پیش شرط با طالبان بر لزوم به رسمیت شناختن این گروه به عنوان یک تشکل سیاسی و مشروع تاکید کرد که این سخنان بازتاب های بسیاری در این کشور داشت.

«نور آقا روئین» کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان می گوید: «حکومت افغانستان و شورای عالی صلح این کشور بدون در نظر داشتن ظلم های صورت گرفته به مردم این کشور از سوی طالبان و سایر مخالفان مسلح، به آنان امتیازدهی می کنند.»

از نظر منتقدان، تنها راهکار موثر برای وادار کردن طالبان به مذاکرات صلح، قرار گرفتن دولت افغانستان در موقعیت برتر نظامی در درگیری با اعضای این گروه است که اقتدار در عرصه میدانی وعملیات تامین امنیت می تواند طالبان  را در موقعیت ضعف قرار دهد که در گفتگوهای احتمالی دوجانبه هم شرایط را به نفع دولت کابل پیش می برد.  

با توجه به بی نتیجه بودن برنامه های تشویقی دولت وحدت ملی افغانستان برای ترغیب طالبان به مذاکرات صلح، وزارت دفاع این کشور تصمیم گرفته با تغییر در این رویکرد و از طریق از بین بردن سرکردگان و اعضای ارشد طالبان با ایجاد نوعی بحران در رهبری این گروه، برنامه صلح در افغانستان را اجرایی کند.

طراحان راهبرد جدید وزارت دفاع افغانستان در مواجهه با طالبان بر این باورند که از بین بردن بخشی از سرکردگان طالبان که در مسیر گفتگوهای صلح این گروه با دولت این کشور مانع تراشی می کنند می تواند مذاکرات صلح را از بن بست کنونی خارج کند.

135/118

نویسنده:محمدرضاعسگری

بیشتر بخوانید: 

توافق دولت افغانستان و طالبان برای مذاکرات صلح 

اعلام آمادگی دولت افغانستان برای مذاکره با گروه طالبان

مخالفت با ادامه حضور نمایندگان دولت افغانستان در تیم مذاکره کننده با طالبان/ تحلیل