سردار سرتیپ پاسدار «حسین دهقان» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، روز سه شنبه در گفتگوی تلفنی با «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه، تلاش برای بازسازی چهره مخدوش «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا در صحنه سیاسی آمریکا و انحراف افکار عمومی از مشکلات داخلی این کشور را از اهداف تجاوز آمریکا به سوریه برشمرد.
«سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه نیز در این گفتگو با تأیید اظهارات وزیر دفاع ایران، بر ضرورت تقویت هرچه سریع تر ارتش و نیروهای مردمی سوریه در جنگ با تروریسم تأکید کرد و افزود، روسیه مصمم است با استفاده از ظرفیت های خود در حوزه های سیاسی و نظامی ضربات قاطع و کوبنده تری به تروریست ها وارد و عرصه را بر آنان و حامیانشان تنگ تر کند.
آمریکا بامداد جمعه گذشته و در پی متهم کردن بدون سند ومدرک سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی در استان ادلب، 59 فروند موشک از روی دو ناو جنگی خود در دریای مدیترانه به پایگاه هوایی «الشعیرات» در حمص سوریه شلیک کرد.
بررسی اهداف آمریکا از حمله موشکی به سوریه
شکی نیست که این اقدام با اهدافی راهبردی صورت گرفت.
تقویت روحیه شکست خورده تروریست ها وتحت الشعاع قرار دادن شکست تروریست ها در جبهه نبرد سوریه از جمله این اهداف بود.
بعد از آزاد شدن حلب از اشغال تروریست ها، با تغییراتی که هم در عرصه سیاسی و هم درعرصه نظامی و میدانی در سوریه بوجود آمده، معادلات سوریه وارد مرحله تازه ای شد و زمینه برای گفتگوهای سوری - سوری با حمایت سازمان ملل شکل گرفت.
این گفتمان با تلاش های ایران، روسیه و ترکیه با صدور اعلامیه 20 دسامبر سال گذشته (2016) در مسکو کلید خورد.
این ابتکار عمل در واقع، زمینه مداخلات امریکا در سوریه را تضعیف کرد و به همین علت سبب واکنشهای انفعالی امریکا و دیگر مخالفان شد.
نکته دیگر در نگاه به اهداف اراهبردی آمریکا از حمله موشکی به سوریه، بهره برداری از این ماجرا در صحنه سیاسی داخلی امریکا است.
همانگونه که وزیر دفاع ایران در گفتگو با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه اشاره کرد، این حمله را می بایست اقدامی در راستای تقویت موقعیت پر چالش ترامپ در داخل و کاهش محبوبیت وی در جامعه آمریکا، ارزیابی کرد.
مدیریت هوشمندانه تبعات حمله موشکی آمریکا توسط روسیه، ایران و نیروهای متحد در سوریه
اما واکنشها بخصوص از جانب روسیه و برخورد سرد بسیاری از کشورها و ابراز نگرانی ها از این اقدام تحریک امیز، نشان داد که امریکا نتوانسته است به اهداف مورد نظر برسد.
روسها با مدیریت این ماجراجویی، فرصت ادامه تنش سازی را به امریکایی ها ندادند و به نوعی با آرامش و هوشمندی صحنه را مدیریت کردند.
این موضوع در بیانیه سه کشورروسیه، ایران و سوریه نیز قابل توجه بود.
اتاق عملیات مشترک روسیه، ایران و نیروهای متحد در سوریه در این کشور با صدور بیانیهای اعلام کرد، این ائتلاف از آنچه آمریکا به دنبال تحقق آن در شمال و شمال غرب سوریه است، غافل نیست و همه تحرکات و اقدامات آمریکا به دقت زیر نظر خواهد بود.
اشتباه راهبردی آمریکا در حمله موشکی به سوریه
اشتباه راهبردی امریکا در این حمله این بود که پیش از آنکه نتیجه تحقیقات در ماجرای «خان شیخون» مشخص شود، سوریه را هدف حمله قرار داد.
اکنون شرایط برای امریکا سخت تر شده است.
در صورتیکه تحقیقی مستقل روی این جریان انجام شود و مشخص شود که حمله شیمیایی در سوریه کار گروه های تروریستی بوده است، امریکا باید هزینه سنگین این ماجراجویی را همانند رسوایی هایی که برای انگلیس و امریکا بعد از حمله به عراق بوجود آمد، متحمل شود که برای ترامپ در شروع کار بسیار سنگین خواهد بود.
بویژه انکه امریکا در صف کشورهایی است که در نابودی سلاح های کشتار جمعی شفاف عمل نکرده است.
آمریکا و رژیم جنایتکار اسراییل عملا" با انهدام سلاح های شیمیایی مخالفت کرده و به بهانه های مختلف در اجرای کنوانسیون نابودی سلاح های شیمیایی کارشکنی کرده اند.
آمریکا همچنین از حامیان «صدام حسین» دیکتاتور عراق در حملات شیمیایی به ایران و نیز در حلبچه در کردستان عراق بود.116/112
بیشتر بخوانید:
کاخ سفید: احتمال حملات جدید امریکا به سوریه وجود دارد
تجاوز امریکا به سوریه، به چه بهانه ای؟/ تحلیل
حمله به سوریه و سرنوشت رسوایی های سیاسی در امریکا / تحلیل