با 89 رای مثبت در برابر 8 رای منفی ، سنای امریکا 692 میلیار دلار را در سال مالی آینده که از اول اکتبر 2017 آغاز می شود، در اختیار وزارت دفاع ، پنتاگون قرار خواهد داد. تخصیص چنین حجم عظیمی از بودجه عمومی دولت امریکا به بخش دفاعی حتی در دوران جنگ عراق در اوایل دهه گذشته نیز بی سابقه بوده است. این در حالی است که سناتورهای امریکای حتی بر ارقام درخواستی پنتاگون نیز افزوده اند و پول بیش از نیاز وزارت دفاع را به بخش دفاعی امریکا تخصیص داده اند.
در حالی که همزمان، دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا به بهانه فقدان منابع مالی کافی، برخی از برنامه های سیاسی و اجتماعی را کاهش داده که کاهش 35 درصدی وزارت امور خارجه و مبلغ چشمگیری از کمک های خارجی این کشور از جمله این اقدامات بوده است .
دونالد ترامپ در رقابت های انتخاباتی سال گذشته قول داده بود که در صورت راهیابی به کاخ سفید، بزرگترین ارتش تاریخ را ایجاد کند. وی به همین منظور سیاست صرفه جویی مالی دولت باراک اوباما، رییس جمهوری پیشین امریکا در بخش های دفاعی و امنیتی را کنار گذاشت و برای سال مالی جاری حدود 50 میلیارد دلار به پنتاگون اختصاص داد.
برای سال مالی آینده نیز ترامپ درخواست بودجه نظامی را به حدود 680 میلیارد دلار رساند که با اقدام سناتورها ، این رقم به 700 میلیارد دلار نزدیک شده است. دولت امریکا قصد دارد با چنین بودجه ای، برخی تاسیسات نظامی و زرادخانه های خود را بازسازی و سلاح های پیشرفته تری را خریداری کند. همچنین، توان موشکی و اتمی امریکا در دولت کنونی بیش از گذشته تقویت خواهد شد تا در برابر انچه واشنگتن خطر روز افزون تهدیدات کره شمالی، روسیه، چین یا ایران می خواند، آمادگی داشته باشد.
در این میان، سود اصلی این عطش سیری ناپذیر به تخصیص بودجه های نظامی و خریدهای کلان تسلیحاتی در نهایت به جیب کمپانی ها اسلحه سازی و پیمانکاران وزارت دفاع امریکا سرازیر خواهد شد؛ آن هم در شرایطی که بدهی دولت فدرال امریکا از مرز روانی 20 تریلیون دلار گذشته و ایجاد هر فرصت شغلی جدید در این کشور به هزاران دلار پول نیاز دارد.
مدافعان سیاست های میلیتاریستی امریکا معتقدند ارتش این کشور باید تا جایی گسترش کمی و کیفی بیابد که کسی در جهان جرئت ایستادگی در برابر خواست واشنگتن را نداشته باشد. با این حال، سیر تحولات 20 سال گذشته در جهان نشان می دهد که به موازات افزایش بودجه های نظامی امریکا و گسترش حوزه عملیاتی ارتش این کشور در جهان، از توان ملی امریکا برای مهندسی نظام بین الملل کاسته شده است تا جایی که کره شمالی با وجود تهدیدات روزمره کاخ سفید به حمله نظامی، پیونگ یانگ همچنان به آزمایشات اتمی و موشکی خود ادامه می دهد.
همین وضعیت نیز در دیگر مناطق جهان جریان دارد و نشان می دهد تزریق دلارهای مالیات دهندگان امریکایی به بخش دفاعی،ضرورتاً برای این کشور اقتدار و نفوذ به همراه نمی آورد.118/111
بیشتر بخوانید:
امضای لایحه بودجه دفاعی سالیانه امریکا از سوی اوباما
تصویب بودجه نظامی 619 میلیارد دلاری امریکا