«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان با رد ادعای «جان بس» سفیر آمریکا در کابل گفت: این گروه هیچ گاه تشکیل دولت موقت را با آمریکایی ها مطرح نکرده و همواره تاکید کرده است درباره مسائل داخلی افغانستان با آمریکایی ها هیچ مذاکره ای نخواهد کرد.
جان بس سفیر آمریکا درافغانستان ادعا کرد، بحث تشکیل دولت موقت، تبلیغات گروه طالبان است.
اظهارات سخنگوی طالبان در رد ادعای سفیر آمریکا در کابل و تاکید بر اینکه طرح تشکیل دولت موقت در افعانستان مورد نظر طالبان نیست، نشانه ای ازاختلاف جدی این گروه و کاخ سفید در مذاکرات صلح است.
در دور پنجم مذاکرات طالبان و آمریکا درقطر طرح تشکیل دولت موقت درافغانستان به عنوان یکی از موضوعات اصلی این نشست در رسانه ها بازتاب یافت که البته این مسئله به سوژه ای جنجالی تبدیل شد.
تندترین واکنش به طرح تشکیل دولت موقت در افغانستان را «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی این کشور اتخاذ کرد.
حمد الله محب درسفر اخیر خود به آمریکا اعلام کرد: "«زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا درامور افغانستان به دنبال تصاحب قدرت است و تلاش می کند با تشکیل دولت موقت در این کشور خود در صدر آن قرار گیرد."
اظهارات مشاورامنیت ملی افغانستان، موجی از خشم مقامات آمریکایی را برانگیخت، به گونه ای که مسئولان کاخ سفید روابط خود را با مشاورامنیت ملی افغانستان قطع کردند ونام وی درفهرست افرادی قرارگرفت که نمی تواند روادید آمریکا را دریافت کند.
طرح تشکیل دولت موقت در افغانستان تنها به تنش در روابط کابل و واشنگتن منجر نشد واظهارات مداخله جویانه «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در متهم کردن دولت کابل به شکست کشاندن مذاکرات صلح از طریق مخالفت با تشکیل دولت موقت به تنش ها در مناسبات افغانستان و پاکستان نیز افزود.
رویکرد مزدورانه واشنگتن در قبال افغانستان
سخنان سخنگوی طالبان در رد اظهارات جان بس سفیر آمریکا در کابل برغم آنکه این گروه مدعی است، دولت افغانستان دولتی دست نشانده است اما از رویکرد مزدورانه واشنگتن در قبال این کشور پرده برداشت.
دولت آمریکا پس ازاعتراض شدید دولت افغانستان به طرح تشکیل دولت موقت این مسئله را جز خواسته های طالبان مطرح کرده بود.
سخنان ذبیح الله مجاهد در واکنش به اظهارات جان بس نشان داد که طرح تشکیل دولت موقت در افغانستان ایده مورد نظر کاخ سفید در قبال آینده این کشوراست.
درچنین شرایطی اظهارات بی سابقه حمدالله محب درباره آنکه خلیل زاد از طریق تشکیل دولت موقت در افغانستان و قرار گرفتن درراس این دولت درصدد تحقق آرزوهای شخصی است با آنچه در دور پنجم گفتگوها بین آمریکا و طالبان مطرح شده همخوانی دارد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
138/116
بیشتربخوانید:
گزارش: پایان بی نتیجه مذاکرات آمریکا و طالبان
پایان بی نتیجه مذاکرات صلح طالبان و آمریکا در قطر
نشست سه جانبه آمریکا، روسیه و چین درباره افغانستان