بیانیه منتشرشده توسط خبرگزاری دولتی کره شمالی حاکی از آن است که رزمایش نظامی در حال انجام با نام تاندر مکس، کره شمالی را هدف قرار داده است و از این رو یک چالش جدی برای اعلامیه «پان مون جوم» و یک تحریک نظامی تعمدی به حساب می آید که مخالف تحولات سیاسی مثبت در شبه جزیره کره است.
ایالات متحده همچنین با توجه به این توطئه نظامی تحریک آمیز که به طور مشترک با مقامات کره جنوبی برگزار می کند، می بایست مذاکرات دقیقی در مورد سرانجام نشست برنامه ریزی شده با کره شمالی انجام دهد.
کریستین هانگ دانشیار دانشگاه کالیفرنیا «سانتا کروز» درحوزه مطالعات قومی و عضو موسسه سیاست کره، در گفتگو با رادیو اسپوتنیک گفت: تصمیم کره شمالی برای به تعلیق در آوردن مذاکرات خود با کره جنوبی و احتمال تجدید روابط مطلوب با آمریکا چندان دور از ذهن نبود.
«هانگ» در گفتگو با «برایان بکر» و «جان کریاکو» گفت نوع واکنش کره شمالی چندان دور ازذهن نبود و به عقیده من، کره شمالی به سمت سازگاری بیشتری با شرایط سیاسی می رود. در «پان مون جوم» که اعلامیه ای بسیار جالب بین رهبران دو کره است، این دو کشور به توافقات اصولی دست یافتند که بر اساس آن هر دو توافق کردند اعمال خصمانه در قبال یکدیگر را در هر سه سطح زمینی، دریایی و هوایی متوقف کنند.
«هانگ» در ادامه افزود: رزمایش «مکس تاندر» روح این توافقات را مورد حمله قرار داد و کره شمالی بر این تصمیم تاکید دارد که ایالات متحده این رزمایش تحریک آمیز را مانند همیشه، با اهداف تجاری انجام می دهد. این کشور تظاهر به حسن نیت دارد و با شکیبایی تمام، روند صلح کره جنوبی را دنبال می کند.
«هیون لی» عضو کمیته همبستگی دموکراسی و صلح دو کره به این موضوع اشاره کرد که آمریکا با انجام این رزمایش، هیچ زمانی را برای به مخاطره انداختن «پان مون جوم» از دست نداد.
«لی» در ادامه افزود: تنها کمتر از یک ماه از زمان امضای اعلامیه می گذرد که آمریکا تصمیم به برگزاری این رزمایش دو هفته ای گرفته است.
کره شمالی گام های مهمی در جهت اطمینان از موفقیت آمیز بودن نشست خود با رییس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ برداشته بود. آنها سه تن از شهروندان آمریکایی که در کره زندانی بودند را آزاد کردند، و در حال آماده شدن برای تخریب سایت هسته ای پونگی –ری که محل اصلی انجام آزمایشات هسته ای این کشور بود، می باشند. این در حالی است که کارشناسان و رسانه های آمریکایی پیوسته در حال القای این مساله هستند که کره شمالی قابل اطمینان نیست.
وی همچنین افزود: «این روند بسیار بی شرمانه است که یک کشور از سویی، در مورد مذاکرات صلح صحبت کند و از سوی دیگر اقدام به برگزاری رزمایشی شامل سلاح های هسته ای کند.»
«لی» با اشاره به اظهارات «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده می بایست برای توقف فعالیت های هسته ای کره شمالی همانند لیبی با این کشور برخورد کند، گفت: با در نظر گرفتن اینکه رهبر سابق لیبی «معمر قذافی» چندین سال پس از توقف برنامه های هسته ای این کشور، توسط نیروهای آمریکایی به قتل رسید این قضیه مانند این است که شما کسی را که می خواهید با او سر میز مذاکره بنشینید، تهدید به مرگ کنید.
به عقیده این عضو کمیته همبستگی دموکراسی و صلح دو کره، ایالات متحده می بایست به وضوح بیانیه ای منتشر کند با این مضمون که رزمایش ادامه می یابد اما در آن از بمب افکن هایی با کلاهک هسته ای مانند بی 52 استفاده نخواهد شد.
«لی» که نویسنده مجله «زوم این کوریا» نیز می باشد این طور ادامه داد که تهدید کره شمالی به خروج از مذاکرات و لغو این مذاکرات پاسخی است به این مساله که نمی توان همزمان، هم از مذاکرات صلح سخن گفت و همزمان بیشترین فشارهای تجاری معمول را بر کشوری اعمال کرد. سوال هانگ این است که آیا اصلا ترامپ فرد مناسبی برای شرکت در مذاکرات صلح هست یا خیر.
وی سوال خود را اینگونه بیان کرد: ترامپ فردی است با گذشته ای در سرمایه گذاری که توانسته است با نام شخصی وی برند شود، آیا ممکن است چنین فردی قادر به مذاکرات صلح باشد؟... آیا دولت ایالات متحده می تواند تصویر درستی از آنچه برای صلح لازم است ارائه دهد؟
مترجم: الهام سلیمانی
112/140بیشتر بخوانید
رهبر کره شمالی: سراسر خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هسته ای کره شمالی قرار دارد
ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسایجمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمیآیم
انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکا/درخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بینالمللی به کره شمالی
کره شمالی: آزمایش موشکی موفقیتآمیز بود / تایید موفقیتآمیز بودن پرتاب موشکی کره شمالی توسط ژاپن