بنا بر اعلام نیروی هوایی چین، هدف از برگزاری این رزمایش نوسازی ارتش و تقویت توان عملیاتی آن است.
در این رزمایش از بمب افکن های اچ -6 کی و جنگنده های اس یو 30 و اس یو 35 استفاده می شود.
براساس گزارش های منتشر شده شی جین پینگ رئیس جمهوری چین براین رزمایش نظارت دارد که بیانگر اهمیت آن برای دولت پکن است.
اخیرا چین رزمایش های دریایی، زمینی و هوایی خود را افزایش داده است و این نشان می دهد که دولت چین درصدد قدرت نمایی دربرابر حضور نظامی امریکا در آب های پیرامونی چین بخصوص دریای چین جنوبی است.
آمریکا، عامل اصلی افزایش تنش ها در دریای چین جنوبی
امریکا با اعزام ناوهای جنگی خود به دریای چین جنوبی درصدد تحریک ارتش چین برامده است و به نظر می رسد دولت چین نیز می کوشد توان عملیاتی نیروی دریایی و هوایی خود را در برابر توانمندی های نظامی امریکا به نمایش بگذارد.
برخی از محافل سیاسی بر این اعتقادند که برگزاری رزمایش های پی درپی چین به نوعی بیانگر موفقیت امریکا در سوق دادن دولت و ارتش چین به سمت نظامی گرایی است. این در حالی است که محافل سیاسی در چین برگزاری رزمایش های اخیر را به نمایش گذاشتن توانایی های ارتش چین می دانند بدون آن که خود را وارد بازی نظامی امریکا کرده باشد.
«لای جیه» کارشناس مسائل سیاسی می گوید: رزمایش مذکور از جمله برنامه های دولت چین برای تقویت و تجهیز ارتش این کشور است و به معنای ایجاد نگرانی در میان کشورهای منطقه نیست.
استراتژی دوگانه واشنگتن برای چین
واقعیت این است که امریکا دو سیاست موازی را ضد چین دنبال می کند: نخست تلاش برای سوق دادن چین به سمت جنگ تجاری و دوم تلاش برای وادار کردن چین به رقابت های تسلیحاتی در منطقه و همچنین با امریکا.
از دیدگاه چین این سیاست دولت امریکا متاثر از ذهنیت جنگ سرد و سوق دادن چین به سمتی است که در نهایت منجر به فروپاشی نظام آن مانند اتحاد جماهیر شوروی شود، به همین دلیل چین قصد ورود به بازی نظامی امریکا را ندارد.
«چون بینگ» کارشناس مسائل سیاسی می گوید: امریکا با ادامه سیاست جنگ سرد تنها به خود آسیب می رساند زیرا چین قاطعانه از حاکمیت ملی امنیت و حق پیشرفت خود دفاع می کند و هیچ کس نباید چنین خیالی در سر داشته باشد که به چین آسیب برساند.
در هر حال، چین صیانت از امنیت دریای چین جنوبی را حق خود و در راستای تامین امنیت ملی خود می داند و حضور ناوهای امریکا در این دریا را تحریک آمیز تلقی می کند.
به همین دلیل چین با برگزاری رزمایش دریایی و اکنون هوایی می کوشد به امریکا نشان دهد که چین از توانایی لازم نظامی برای برخورد با هرگونه ماجراجویی امریکا برخوردار است و این رزمایش می تواند صحنه ای برای نمایش ادوات و تجهیزات جدید نظامی چین نیز باشد. 134/117
بیشتر بخوانید:
نویسنده: مجيد وقاری
هشدار چین به تحرکات ناو جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی
تاکید چین بر لزوم پایبندی آمریکا به سیاست چین واحد
هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل
آغاز رزمایش هوایی ارتش چین در دریای چین جنوبی/ تحلیل