به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه با همه تمهیدات و اقدامات انجام شده، امروز وارد پیک پنجم بیماری شده ایم،البته این پیک هنوز سراسری نیست، گفت: نکته مثبتی که در گزارش ها درمورد ویروس جهش یافته هندی ملاحظه شده این است که فاصله بین ابتلا و بستری و همچنین بستری و فوت زیاد است و درآمار مرگ و میر نسبت به گذشته شرایط بهتر است.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از ورود ویروس هندی به کشور همه اقدامات نظارتی و کنترلی در مرزهای کشور انجام شده است، گفت: متاسفانه مسیرهای غیر مجاز به ورود ویروس به کشور کمک کرده است.
تسامح ، تعلل، تجمع و ترددهای غیر ضروری شرایط را بدتر می کند و باید با آن مقابله کرد
رئیس جمهور با بیان اینکه پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی باید در شهرهای قرمز و نارنجی به طور کامل اجرا شود و نظارت ها و پایش ها در این زمینه نیز باید با دقت در دستور کار باشد، اظهار داشت: تسامح در مراعات نکات بهداشتی، تعلل در اجرای دستورالعمل ها و اعمال نظارت ها، تجمع های غیر مجاز و تردد های غیر ضروری شرایط را درمورد این بیماری بدتر می مند و باید با آن به صورت جدی مقابله شود.
رئیس جمهور با اشاره به برطرف شدن مشکلات موجود در روند تولید واکسن داخلی و تهیه واکسن خارجی، اظهار داشت: امروز با اقدامات انجام شده، شرایط به نسبت مناسبی در این زمینه بوجود آمده است و در هفتههای آینده با شرایط بهتری نیز کارها را به پیش خواهیم برد.
گزارش مراعات پروتکل ها امیدوارکننده نیست
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق قرمز و نارنجی و لزوم نظارت بر این موضوع، تصریح کرد: رعایت موارد بهداشتی در تالارهای پذیرایی، سالنهای سینما، پاساژها و مراکز خرید سرپوشیده، استخرها، شهربازیها، باشگاههای بدنسازی، رستورانها و همچنین نمایشگاههای عمومی، از اهمیت ویژهای برخوردار است و این موضوع به عنوان مصوبه ستاد بایستی با نظارتهای دقیق مورد رعایت قرار بگیرد. تا از خطر شیوع بیشتر ویروس جلوگیری شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه گزارش مربوط به مراعات پروتکلهای بهداشتی در کشور امیدوارکننده نیست، اظهار داشت: لازم است که تقریبا 85 درصد مردم پروتکلها را مراعات کنند اما براساس آمار و ارقام این رقم حدود 66 درصد است. لذا از مردم خواهش میکنیم پروتکلها را مراعات کنند تا بتوانیم از این شرایط سخت، عبور کنیم.
دکتر روحانی در ادامه وضعیت مدارس و روند آموزش کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: تقریباً از اسفند 96 مدارس و دانشگاهها تعطیل شده و ارتباط آموزشی از طریق فضای مجازی انجام میشود و طبیعی است که فضای مجازی نمیتواند جایگزین معلم شود، لذا باید خودمان را برای بازگشایی مدارس آماده کنیم.
رئیس جمهور افزود: تعطیلی مدارس از لحاظ روحی و روانی روی دانشآموزان تأثیر میگذارد، لذا باید تلاش کنیم تا با اولویت، بچههای پیشدبستانی، دیستانی و دبیرستانی به مدرسه بروند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: براساس آنچه گفته میشود مدارس عامل انتقال ویروس نیست، لذا لازم است با واکسیناسیون معلمین، رانندههای سرویس و مستخدمین مدارس و همچنین اساتید دانشگاه، شرایطی فراهم کنیم که آموزش به صورت حضوری برگزار شود و همه مقدمات لازم را از لحاط بهداشتی فراهم سازیم تا در مهرماه مدارس بازگشایی شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با گلایه از بیان برخی حرفهای نادرست در فضای مجازی و حقیقی و از تریبونها و مصاحبهها، اظهار داشت: معمولان رسانههای بیگانه و ضدایرانی اینگونه سخنان را برجسته میکنند و از آن سوء استفاده میشود.
دکتر روحانی اضافه کرد: در این راستا مواردی مطرح گردید که پس از بررسیها مشخص شد دروغ و کاملاً کذب است مثلاً شایعه کردند که در فلان استان، تخت بیمارستانی وجود ندارد و بیماران در بیابان رها شدند در حالی که وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که در همان استان تختهای خالی وجود دارد. لذا نباید با اینگونه سخنان کذب در میان مردم نگرانی مضاعف ایجاد کرد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در موارد دیگر شایع شد که با قطع برق، در دستگاهها و تجهیزات بیمارستان از کار افتاده است و این هم دروغ بود چرا که در همه بیمارستانها، ژنراتورهای اضطراری وجود دارد و هیچکجا مشکلی در این رابطه وجود نداشته است.
دکتر روحانی تاکید کرد : با اینگونه سخنان دروغ، رعب و وحشت و یأس در بین مردم ایجاد میشود و امیدواریم همه دستگاهها و صدا و سیما به این نکته توجه کنند و مسئولین مربوطه با آنهایی که تعمداً دنبال ایجاد ناامنی روانی و فکری هستند، برخورد کنند.