این سامانههای موشکی پس از آمادگی در کمتر از 3 دقیقه میتوانند با اهداف درگیر شده و آنها را منهدم کنند. با ورود سامانههای جدید به شبکه پدافندی ایران، توانمندی دفاع هوایی جمهوری اسلامی ایران به صورت قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.
موشکهای بکار رفته در سامانه پدافند هوایی "آرمان" از نوع صیاد-3، قابلیت مقابله همزمان با 6 هدف را در فواصل 120 تا 180 کیلومتری دارد. سامانه آذرخش هم یک سامانه ارتفاع پست و برد کوتاه است که همزمان از رادار و سامانه الکترو اپتیکی برای کشف و رهگیری هدف استفاده میکند.
امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آئین رونمایی از سامانههای جدید موشکی در شبکه پدافندی کشور افزود، وزارت دفاع در راستای توان پدافندی و استمرار رونماییهایی که وعده داده بود، تمام توان خودرا معطوف به تامین نیازمندیهای حوزههای دفاعی، پشتیبانی تجهیزاتی و تسلیحاتی نیروهای مسلح کرده است.
هفته گذشته هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نخستین بار موشک های بالستیک با برد 1700 کیلومتر را با موفقیت از یک فروند ناو اقیانوسپیمای این نیرو به سوی اهداف تعیین شده شلیک کرده بود. این دستاورد جدید، به این معنی است که برد نفوذ و قدرت دریایی و موشکی ایران تا هر نقطه دلخواه افزایش یافته و هر قدرتی را که بخواهد برای ایران ناامنی ایجاد کند، هدف قرار خواهد داد.
شلیک موشک بالستیک 1700 کیلومتری از ناو اقیانس پیمای شهید "مهدوی"
پیشرفتهای موشکی، پدافندی و پهپادی ایران در سال های اخیر همواره خار چشم دشمنان نظام اسلامی بوده و در این مسیر، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش مهمی در توسعه این بخش ایفا کرده است.
این درحالی است که دشمنان ملت ایران پس از دوران 8 سال جنگ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بارها با طرح ریزی توطئههای پیچیده، قصد تجاوز و دست اندازی به آب و خاک ایران اسلامی را داشتند که با هوشیاری، آمادگی، اقتدار و حضور نیروهای ارتش و سپاه، جرات تعدی به ایران را نداشتند.
این درشرایطی است که ایران دارای موقعیت راهبردی و ژئوپلیتیک خاص در منطقه غرب آسیاست و به همین جهت نظام سلطه و استکبار جهانی همواره در طول تاریخ با چشم طمع به این جغرافیای مهم نگریسته و بی شک حفظ و حراست از ایران اسلامی همانگونه که امام راحل (ره) فرموده اند، از "اوجب واجبات" و نشانه اقتدار نیروهای رزمی ایران است. درواقع اهمیت این اقتدار در پیشگیری از وقوع هرگونه جنگ و درگیری است.
هرچند جمهوری اسلامی ایران هیچگاه آغازگر جنگ نبوده اما تجربه هشت سال جنگ تحمیلی ثابت کرده که اگر مورد تهدید و حمله نظامی قرار گیرد با قدرت و با شدت از امنیت خود دفاع می کند. موضوع دیگری که تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را به یک ضرورت تبدیل کرده، حضور نظامی قدرتهای مداخله گر درمنطقه است که با هدف فروش سلاح به برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و با ائتلاف سازی های غیر ضروری در منطقه به شدت افزایش یافته است. آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در حالی با تقویت قدرت دفاعی و موشکی ایران مخالفت و آن را یک تهدید برای امنیت منطقه معرفی می کنند که هرساله میلیاردها دلار انواع تسلیحات از جمله انواع موشک های پیشرفته را به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس می فروشند و به بهانه حفظ امنیت،منطقه را به انبار تسلیحات تبدیل کرده اند.
نویسنده: علی محمدی
115