تحلیل:

ایران پرس: دادگاه تجدید نظر دانمارک موسوم به «دادگاه شرقی» روز جمعه (22 دی - 12 ژانویه) حکم حبس سه نفر از اعضای گروه تجزیه‌طلب «الاحوازیه» که به ترویج تروریسم در ایران و جمع‌آوری اطلاعات برای یک سرویس اطلاعاتی عربستان متهم شده بودند را تائید کرد.

این سه نفر در سال ۲۰۲۲ توسط یک دادگاه رده پائین‌تر به ترتیب به تحمل شش، هفت و هشت سال حبس محکوم شده بودند.

از سوی دیگر این دادگاه حکم محکومیت فوریه ۲۰۲۲ این محکومان در زمینه تامین مالی تروریسم از طریق دریافت ۱۵ میلیون کرونر (معادل 2 میلیون و ۲۰۰ هزار دلار) و تلاش برای دریافت ۱۵ میلیون کرونر دیگر از عربستان سعودی برای این گروهک تجزیه طلب را تائید کرد.

این دادگاه پیش از این یعنی در روز سه شنبه رای دادگاه محلی در زمینه ترویج تروریسم سه نفر از اعضای گروهک تروریستی تجزیه‌طلب «الاحوازیه» و جاسوسی آنها برای عربستان را تائید کرده بود.

دادگاه شرقی کپنهاگ اعلام کرد که این محکومان مشغول جمع آوری اطلاعات در مورد افراد و سازمان‌هایی در دانمارک و خارج از آن و از جمله امور نظامی مربوط به ایران و انتقال آن به تشکیلات اطلاعاتی عربستان بودند.

بر اساس قوانین دانمارک مجازات این افراد حداکثر ۱۲ سال زندان بوده است. دادگاه شرقی در کپنهاگ حکم داد که این نفرات از دانمارک اخراج خواهند شد.

متهمان محکومیت خود را در زندان‌های دانمارک سپری خواهند کرد اما هنوز مشخص نیست آنها چه زمانی اخراج خواهند شد.

به گفته «فین بورچ آندرسن» رئیس دستگاه اطلاعاتی دانمارک این 3 نفر از سال ۲۰۱۲ به این سو برای عربستان سعودی جاسوسی می‌کرده‌اند.

محکومان عضو گروهک «الاحوازیه» که نام آنها ذکر نشده است، در فوریه ۲۰۲۰ در شهر «ریگستِد» واقع در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی کپنهاگ بازداشت شدند. اتهام این افراد در زمینه ترویج تروریسم در پی حمله تروریستی 22 سپتامبر2018 (31 شهریور ۱۳۹۷) به رژه نظامی اهواز اثبات شده بود.

تلاش گروهک تروریستی و تجزیه طلب الاحوازیه برای ناامن کردن خوزستان

گروهک تروریستی و تجزیه طلب الاحوازیه در سال‌های اخیر اقدامات متعددی برای ناامن کردن خوزستان به اجرا گذاشته و می‌خواهد از طریق بی ثبات کردن منطقه، زمینه را برای جدایی خوزستان از ایران فراهم کند؛ همان اقدامی که رژیم بعث عراق با حمله به ایران سعی کرد آن را به ثمر برساند، ولی شکست خورد.

تشکیلات مذکور اقدام به بمب گذاری های متعدد از جمله در فرمانداری اهواز و چندین چاه و تاسیسات نفتی  کرده است.

یکی از بزرگترین جنایات گروهک تروریستی «الاحوازیه»، حمله چند عنصر مسلح عضو آن به مراسم رژه نیروهای مسلح ایران دراهواز در روز 22 سپتامبر 2018 بود که با تیراندازی به مردم و نظامیان رژه رونده، دست‌کم ۲۵ نفر را شهید و حدود ۷۰ نفر را مجروح کردند.

کشورهای اروپایی که سران و اعضای این گروهک در آن ها به سر می برند یعنی دانمارک، سوئد و هلند هیچ اقدامی در راستای محکوم کردن و یا دستگیری آنها انجام ندادند. این مساله با اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

به گفته «بهرام قاسمی» سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران: "اینکه اتحادیه اروپا این گروه‌ها را تا زمانی که عملیات تروریستی در خاک اروپا انجام نداده باشند تروریست نمی خواند، غیرقابل قبول است."

 اما پس از اینکه مساله امنیت ملی برخی کشور های اروپایی مانند دانمارک با توجه به جاسوسی عناصر گروهک  تروریستی الاحوازیه به نفع عربستان سعودی مطرح شد  اقدام به دستگیری ومحاکمه آنها کرده اند.

هر چند مساله تروریسم درسال های اخیر به معضل بزرگی برای بسیاری از کشورهای اروپایی تبدیل شده است. با این حال اروپایی ها در مواجهه با این پدیده شوم رویکردی دوگانه دارند.

مصداق بارز این امر، برخورد دو گانه کشورهای اروپایی با گروهک تروریستی «الاحوازیه» است که اقدامات تروریستی متعددی صورت داده و داعیه تجزیه طلبی داشته و خواستار تجزیه استان خوزستان از ایران است.

هنگامی که این گروهک تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران اقدامات تروریستی صورت می دهد، اروپایی ها چشم خود را بر روی این امر می بندند و بدون هیچ مانعی اجازه فعالیت های آن را می دهند، اما زمانی که اقدامات و فعالیت های «الاحوازیه» برخلاف مصالح و منافع و امنیت ملی آنها  باشد با آن برخورد می کنند.

ضمن اینکه حمایت های دیرینه برخی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه از گروهک تروریستی منافقین لکه سیاه دیگری بر دامن این کشورها در زمینه حمایت از تروریسم به دلیل ضدیت این گروهک با جمهوری اسلامی ایران است. به رغم آگاهی کامل دولت فرانسه از جنایات گسترده این گروهک علیه ملت ایران و عراق اما هنوز هم منافقین با حمایت آشکار و پنهان پاریس به فعالیت و برگزاری مراسم و نشست های خود در فرانسه ادامه می دهند.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 

 

ایران اروپا دادگاه تروریسم دانمارک محکومیت اعضاء