به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کمتر کسی است که به اصفهان سفر کند و از خانه تاریخی شیخ الاسلام دیدن نکند و نظارهگر عشق و علاقه استاد «مهدی شمسعلی» پیشکسوت هنر زریبافی ایران به این هنر فاخر و ارزشمند قدیمی در ایران نباشد.
این هنرمند اصفهانی که 65 سال از عمرش را هنرمندانه به پای هنر سنتی زریبافی گذاشته و تاروپودی از جنس ابریشم و گلابتون را به بافتهای باشکوه تبدیل کرده است، هنوز هم در کارگاهش برای احیای زریبافی تلاش و با دستان خود هنرآفرینی میکند.
استاد «مهدی شمسعلی» سالها با تربیت شاگردانش، تلاش کرده این هنر زیبا و باارزش که یادگار دوره تاریخی ساسانی است را برای آیندگان حفظ کند.
این هنرمند پیشکسوت اصفهانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری ایرانپرس در خانه تاریخی شیخ الاسلام اصفهان گفت: تاکنون توانسته است طرحهای شکار، ترنج، اسلیمی و چوگان را در بافته ارزشمند زریبافی اجرا کند.
پارچههایی از رشتههای طلا و نقره و ابریشم با کمک دو نوع دستگاه سنتی زریبافی (دستگاه دستوری) و دستگاه «ژاکارد» که از جنس چوب چنار ساخته شده است، بافته میشود.
شماری از هنرمندان جوان اصفهانی توانستهاند در محضر استاد برجسته بافتههای سنتی ایران شاگردی کنند تا این هنر اصیل و باشکوه به فراموشی سپرده نشود.
زریبافی هنری است که پژوهشگران و مورخان، قدمتش را به دوره تاریخی ساسانی میدانند؛ دورهای که یکی از درخشانترین دورهها از نظر بافندگی در ایران بوده است.
زریبافی هنری بسیار ظریف و نیازمند مهارت خاصی برای بافت آن است و به سبب استفاده از رشتههای طلا، نقره و ابریشم، این صنایعدستی فاخر ایرانی بسیار ارزشمند و با قیمت است.
117