وزیر نفت ایران گفت: با حمایت اکثریت اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) از تمدید توافق کشورهای عضو و غیر عضو اوپک برای کاهش عرضه نفت، ایران هم مانند گذشته با دیگر اعضای این سازمان همراه می‎شود.

به گزارش ایران پرس؛ «بیژن نامدارزنگنه» وزیر نفت ایران روز شنبه در جمع خبرنگاران در تهران درباره احتمال تمدید توافق شش ماهه کاهش عرضه نفت خام از سوی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک افزود: سطح کنونی تولید نفت خام ایران بر اساس منابع ثانویه اوپک حدود روزانه سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه بوده و ایران در بازه زمانی تعیین شده برای توافق اوپک به تعهد خود پایبند بوده است.

وی همچنین درباره زمان نخستین مناقصه برای امضای قراردادهای جدید نفتی با شرکت‎های بین‌المللی گفت: ایران به طور جدی در حال مذاکره با شرکت نفتی «توتال» فرانسه و دیگر شرکت‎ها مانند «مرسک» دانمارک، «لوک اویل» روسیه، «پرتامینای» اندونزی، «وینترسهال» آلمان و «او ام وی» اتریش است.

نامدارزنگنه درباره احتمال سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر سرمایه‎گذاری شرکت‎های اروپایی در ایران نیز افزود: انتظار است اتحادیه اروپا از شرکت‎های اروپایی برای حضور و مشارکت در ایران به عنوان بزرگ‌ترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان و به منظور تضمین عرضه امنیت انرژی  در اروپا و جهان، حمایت کند.

وزیر نفت ایران تصریح کرد: ایران فازهای پارس جنوبی را در دوران تحریم توسعه داده است و هیچ‌کس نمی‎تواند توسعه صنعت نفت و گاز ایران را متوقف کند.

نامدار زنگنه درباره آمادگی ایران برای صادرات گاز به قاره اروپا هم گفت: اولویت ایران برای آینده صادرات گاز با خط لوله به کشورهای همسایه ایران و عرضه گاز به اروپا صادرات به طور گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) است.

بازار جهانی از اواسط سال 2014 با افزایش عرضه نفت همراه و این مساله سبب شد تا اعضای اوپک و غیر اوپک (کشورهای مستقل تولید کننده نفت) در زمینه کاهش سقف تولید نفت از ابتدای سال 2017 و برای مدت شش ماه به توافق برسند.

بر اساس این توافق قرار شد اعضای اوپک از ابتدای سال 2017 سقف تولید نفت خود را روزانه به میزان یک میلیون و 200 هزار بشکه و اعضای غیر اوپک از جمله روسیه نیز سقف تولید خود را روزانه نزدیک به 600 هزار بشکه کاهش دهند.115/111

بیشتر بخوانید:

تصویب سند راهبرد دراز مدت اوپک/ آیا اوپک نقش خود را باز خواهد یافت؟

تعهد کشورهای عضو اوپک برای کاهش تولید نفت

توافق تاریخی اوپک و رونق بهای جهانی نفت