وزارت دفاع کره جنوبی در بیانیه ای با تاکید بر اینکه موضع این کشور درباره برگزاری رزمایش نظامی مشترک و سالانه با آمریکا تغییری نکرده است، افزود: این رزمایش جنبه دفاعی دارد و تصمیم سئول بر حفظ و ادامه این رزمایش است.
این درحالی است که کره شمالی پیشتر در اعتراض به برگزاری رزمایش مشترک بین واشنگتن و سئول، نشست مقامات دو کره را لغو کرد.
پیونگ یانگ همچنین تهدید کرده است در واکنش به برگزاری رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا، دیدار برنامه ریزی شده «کیم جونگ اون» رهبر این کشور با «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا را لغو خواهد کرد.
از دیدگاه کره شمالی، اقدام کره جنوبی در توجیه برگزاری رزمایش با هدف تقویت قدرت دفاعی قابل قبول نیست، زیرا کره شمالی نیز با هدف تقویت قدرت دفاعی و بازدارندگیش برنامه های موشکی و هسته ای خود را پی گیری می کند که با اعتراض کره جنوبی، امریکا و ژاپن روبرو شده است.
علاوه براین کره شمالی بر اقدام در برابر اقدام معتقد است و انتظار دارد کره جنوبی و امریکا نیز در برابر اقدام اعتماد ساز پیونگ یانگ برنامه های نظامی خود را متوقف کنند
از دیدگاه کره شمالی امریکا با ادامه فشارهای سیاسی و نظامی خود بر پیونگ یانگ درصدد تحمیل خواسته های خود به کره شمالی از جمله جمع اوری برنامه های هسته ای است که به شدت با ان مخالف است .
«آلکسی ماسلوف» مدیر مرکز تحقیقات راهبری چین در موسسه شرق دور آکادمی علوم روسیه در این باره گفت:
"هر چند این مانورها از قبل برنامه ریزی شده ولی با توجه به تحولات منطقه امکان ایجاد تغییراتی در برنامه های در نظر گرفته شده، با توجه به نیازها و روند اوضاع در منطقه وجود دارد."
امریکا در حالی بر ادامه رزمایش مشترک با کره جنوبی تاکید دارد که در مورد استقرار هواپیماهای بمب افکن چین در دریای چین جنوبی معترض است.
کشورهای منطقه پس از ان به نظامی گرایی سوق یافتند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا باهدف اعمال فشارهای بیشتر بر کره شمالی و چین ناوهای خود را به منطقه اعزام و پایگاههای نظامی خود را در کره جنوبی و چین تقویت کرد .
«ویکتور موراخوفسکی» کارشناس نظامی معتقد است:
"آبهای منطقه متعلق به کشورهای عضو ناتو و امریکا نیست. چین به قدرتنمایی آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در منطقه به شدت معترض است و انرا تهدید جدی امنیت ملی خود می داند."
در هر حال به رغم اعتراضهای کره شمالی به رفتار امریکا و کره جنوبی و متهم شدن چین از سوی امریکا به تاثیر گذاری بر سیاستهای پیونگ یانگ، کره شمالی و امریکا همچنان بر دیدار رهبران دوکشور در سنگاپور تاکید دارند و این نشان می دهد که کره شمالی نگرانی از برنامه های نظامی امریکا ندارد، زیرا موقعیت نظامی خود را در سطحی از بازدارنگی می داند که بتواند دربرابر سیاستهای تهاجمی امریکا مقاومت کند.
اما این را به ان معنا نمی داند که امریکا و کره جنوبی رویکرد مسالمت جویانه پیونگ یانگ را نشانه ضعف ان بدانند.
نویسنده: مجید وقاری
116/140
بیشتر بخوانید:
انتقاد کره شمالی از ائتلاف نظامی کره جنوبی و آمریکا ضد «پیونگ یانگ»/ تحلیل
کره شمالی: پیمان نظامی آمریکا و کره جنوبی توطئه ای علیه پیونگ یانگ است