به گزارش ایران پرس، «آدریان ادواردز» Adrian Edwards با تاکید بر اینکه بسیاری از آوارگان روهینگیایی متحمل خشونت و ضربههای روحی شدهاند تصریح کرد اوضاع استان راخین میانمار همچنان ناآرام است.
سخنگوی کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل افزود تا ثبات و امنیت وهمچنین دسترسی آژانسهای امدادرسانی به این استان فراهم نشده است باید از بازگشت شتابزده آوارگان روهینگیایی به میانمار جلوگیری کرد.
در توافق اخیر به عمل آمده میان «آنگ سان سوچی» Aung San Suu Kyi وزیرامور خارجه میانمار و «ابوالحسن محمود علی» Abul Hassan Mahmood Ali همتای بنگلادشی وی، دولت میانمارمتعهد شد، آورارگان روهینگیایی را که هم اکنون در مرز میان دو کشور در اردوگاه های غیربهداشتی زندگی می کنند به میانمار برگرداند.
از 25 اوت گذشته تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، بیش از 626 هزار نفر از مسلمانان میانمار نیز به علت اعمال خشونت و جنایات دولت و ارتش این کشور به بنگلادش فرار کردهاند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.
سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.
برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.
تاکنون 130 تُن از اقلام امدادی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای مردم مسلمان میانمار به بنگلادش ارسال شده است.118/117
بیشتر بخوانید:
افزایش شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش+ ویدئو
«آنگ سان سوچی» و سکوت «آ.سه.آن» در قبال جنایت علیه مسلمانان روهینگیایی
فرار بیش از شش صد هزار تن از آوارگان روهینگیایی به بنگلادش