ایران پرس- میشل عون، رئیس جمهوری لبنان تاکید کرد، اسراییل همچنان مهمترین عامل تهدید و ناامنی برای لبنان است.

«میشل عون» سه شنبه شب در سخنرانی خود به مناسبت جشن استقلال این کشور گفت، با وجود تهدیدات اسراییل ، دولت لبنان در زمینه جلوگیری از انتشار فتنه تلاش کرده و این کشور را از اشغالگری و تروریسم تکفیری نجات داده است.

روز چهارشنبه بیست و دوم نوامبر مصادف با  سالگرد استقلال لبنان است.

در 22 نوامبر 1943 پس از سالها مبارزه و مقاومت مردم لبنان در برابر استعمار فرانسه استقلال این کشور به وقوع پیوست.

اگر چه لبنان در سال 1943 استقلال یافت اما بر اثر ادامه مداخلات قدرتهای سلطه جو این کشور در مقاطع مختلف با توطئه های آنان و جنگ افروزی ها و اقدامات اشغالگرانه و مداخله جویانه عوامل این قدرتها در منطقه از جمله رژیم صهیونیستی مواجه بوده است.

استقلال لبنان به همراه ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی

سالگرد استقلال لبنان در حالی فرا رسیده است که این کشور همچنان با ادامه اشغالگری (تداوم اشغال شبعا، کفرشوبا و غجر) رژیم صهیونیستی و اقدامات تجاوزکارانه این رژیم و نیز تهدیدات برخی از باقیمانده های عناصر گروههای تکفیری مواجه است.

این در حالی است که لبنان با فتنه گری ها و مداخله جویی های برخی از دولتهای عربی که با سیاستهای توطئه آمیز غرب علیه لبنان همسویی دارند نیز مواجه است.

چنین اقداماتی عملا استقلال و امنیت لبنان را با مخاطرات جدی مواجه کرده است.

این در شرایطی است که برخی ازهمسویی های که برخی از جریانهای سیاسی لبنانی با قدرتهای مداخله گر بین المللی و منطقه ای در امور لبنان دارند عملا" فرصت لازم را برای سوق دادن لبنان به سوی بحرانهای داخلی و خلاء های سیاسی فراهم کرده است.

ایجاد فضای ملتهب در لبنان با استعفای اجباری سعد حریری

در راستای چنین فضا سازی هایی است که استعفای اجباری و پر ابهام و جنجالی «سعد حریری»، نخست وزیر لبنان در عربستان صورت گرفت و این سناریوی طراحی شده از سوی آل سعود در حدود بیست روز گذشته عملا" فضای ملتهبی را در عرصه سیاسی لبنان حکمفرما کرده است.

اگرچه با بازگشت سعد حریری به لبنان که با جشن استقلال این کشورهمزمان شده است روزنه هایی را در خصوص تشریک مساعی لبنانی ها جهت عبور از بحران کنونی فارغ از فشارهای عربستان مطرح کرده است.

اما با توجه به  تداوم مواضع فتنه جویانه آل سعود و سکوت مرموز و رفتارهای غیر شفاف و محافظه کارانه سعد حریری این احتمال را نیز مطرح است که سعد حریری  همچنان به نوعی تحت فشار سعودی قرار دارد.

احتمال تداوم تحت فشار قرار داشتن سعد حریری توسط عربستان زمانی تقویت شد که برخی گمانه ها  گویای آن است که فرزندان حریری که در عربستان بسر می برند در واقع توسط آل سعود به گروگان گرفته شده اند.

سنگ اندازی های سعودی صهیونیستی از مسیر بازگشت سعد حریری

در چنین شرایطی برخی از محافل سیاسی معتقدند که سنگ اندازی های سعودی صهیونیستی؛ از مسیر طولانی و پرتلاطم بازگشت سعد حریری نخست وزیر لبنان همچنان پیداست. عربستان که از طریق عواملش یعنی تروریستهای تکفیری در سوق دادن لبنان به سوی نا امنی و بحران ناکام مانده است این بار درصدد است که با فتنه افکنی و ایجاد اختلاف سیاسی میان لبنانی ها ، اهداف جاه طلبانه خود را جهت سیطره بر لبنان در منطقه تحقق بخشد.

در چنین شرایطی مواجه ساختن لبنان با مرحله دیگری از خلاء سیاسی  در دستور کار آل سعود قرار دارد.

طولانی شدن روند خلاء های سیاسی در فرآیند اداره کشور لبنان خطر ایجاد هرج و مرج در عرصه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی لبنان را در پی خواهد داشت.

لبنان هم اکنون در شرایط حساس امنیتی و سیاسی قرار دارد که تداوم حرکات تحریک آمیز و جنجالی و سیاستهای باج خواهانه برخی از شخصیتهای لبنانی کشور را به سمت ناامنی بیشتر سوق خواهد داد.

در شرایطی کنونی مردم لبنان تاکید دارند که با تداوم توسل به همان عناصر ارزشمند استقلال کشورشان یعنی مقاومت و ایجاد تفاهم می توان مانع از رسیدن گزندی به استقلال و حاکمیت کشورشان شد. 

بیژن نجفی

133/110

بیشتر بخوانید:

حزب الله لبنان: عربستان سعودی به دنبال ایجاد فتنه در لبنان است

حضور سعد الحریری در مراسم روز استقلال لبنان+ ویدئو

سعد الحریری: در سالگرد استقلال لبنان، در بیروت خواهم بود