مت تایبی نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی دراین باره می گوید: تازهترین اسناد توییتر نشان میدهد که افبیآی به عنوان یک "دربان" برای نظارت و سانسور محتویات بسیاری از شبکههای اجتماعی محسوب میشود و این عملیات آژانسهای بسیاری را از وزارت امور خارجه آمریکا گرفته تا پنتاگون شامل میشود. براساس اسناد منتشر شده و ارتباطات داخلی، توییتر درخواستهای بسیاری را از نهادهای آمریکایی دریافت کرده و به دلیل حجم بالای آنها مجبور به اولویتبندی شده است.
این نخستین بار نیست که چنین گزارشهایی درخصوص سانسور و حذف مطالبی که با منافع آمریکا در تضاد است، در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر منتشر میشوند. پیش تر مطالبی درباره تعلیق حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و حذف گزارشهایی درباره فعالیتهای تجاری خارجی هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا منتشر شده بود.
اقدام نهادهای آمریکایی در سوء استفاده از توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی
تلاش دولت آمریکا و نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه ، پنتاگون و سیا در باره جلوگیری از انتشار مطالبی که بر خلاف روایت مد نظر واشنگتن در زمینه بحران و جنگ اوکراین باشند نشان می دهد که ادعای غربی ها به خصوص ایالات متحده در باره هواداری و صیانت از اصل آزادی بیان و نیز فعالیت آزاد و بدون محدودیت رسانه ها از جمله شبکه های اجتماعی تا چه حد بدور از واقعیت است.
البته اقدام نهادهای آمریکایی در سوء استفاده از توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی و ارائه اخبار وتحلیل های جهت دار فقط محدود به مساله اوکراین نیست. افشاگری های اخیر نشان می دهد که پنتاگون از توئیتر برای پیشبرد اهداف خود و فضا سازی علیه دشمنان آمریکا در غرب آسیا نیز استفاده کرده است.
تحقیقات «لی فانگ»خبرنگار آمریکایی که با استفاده از اسناد داخلی توییتر انجام شده است، نشان می دهد توییتر با پنتاگون برای تقویت تبلیغات رسانه ای درباره فعالیت های ارتش آمریکا در غرب آسیا همکاری کرده و با وجود وعدههایی که برای متوقف کردن کمپین های نفوذ دولتی داده، اجازه داده است حسابهای جعلی، روایت هایی در جهت حمایت از آمریکا منتشر کنند. ایلان ماسک مالک جدید توئیتر با ریتوئیت این گزارش، صحت این اطلاعات را تائید کرده است. این افشاگری، جدیدترین مورد از مجموعه گزارش های منتشر شده از اسناد داخلی توییتر است که توسط ایلان ماسک در اختیار خبرنگاران و نشریات متعدد قرار گرفته است.
جنگی ترکیبی دولت بایدن علیه روسیه
درباره اوکراین نیز دولت بایدن جنگی ترکیبی را علیه روسیه به راه انداخته و علاوه برکارزار سیاسی واقتصادی ضد مسکو و ارائه کمک های هنگفت مالی ، نظامی و تسلیحاتی به دولت غربگرای کی یف در راستای تقویت ارتش اوکراین و گسترش دامنه جنگ خونبار کنونی ، کارزاری رسانه ای نیز علیه روسیه را نیز به پیش می برد که از جمله شاخصه های آن ترویج روایت غربی از جنگ اوکراین و جلوگیری از انتشار روایت روسی از این جنگ است.
در واقع درگیری نظامی کنونی در اوکراین علاوه بر جنگ نظامی دارای بعد مهم دیگری یعنی جنگ رسانه ای و تبلیغاتی است و در این راستا دولت آمریکا ضمن جلوگیری از پخش شبکه های خبری روسی مانند راشا تودی در کشورهای غربی با هدف ممانعت از شنیده شدن دیدگاههای روسی در باره جنگ اوکراین ، تلاش می کند در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر نیز روایت مد نظر خود از این جنگ اعم از دلایل شکل گیری و تداوم آن را منتشر و مانع انتشار روایت های روسی در این زمینه شود.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
113