یک سرباز سابق اسرائیلی که در برزیل تعطیلات بود، پس از اینکه علیه او در آنجا پرونده‌ای به اتهام مسئولیت در جنایات جنگی در حین خدمت در غزه تشکیل شد به‌طور ناگهانی این کشور را ترک کرد.

 به گزارش ایران پرس به نقل از سی‌ان‌ان. این پرونده جدیدترین مورد از مجموعه‌ای از شکایت‌هاست که توسط بنیاد هند رجب (HRF) مطرح شده و اقدامات صدها سرباز اسرائیلی را که در غزه خدمت کرده‌اند، پیگیری می‌کند.

هفته گذشته، یک قاضی برزیلی دستور داد تا پلیس به بررسی جنایات احتمالی از سوی این سرباز بپردازد، HRF طی شکایتی او را به "شرکت در تخریب‌های وسیع خانه‌های غیرنظامیان در غزه" متهم کرده است.

مایرا پینهیرو وکیل بنیاد که این پرونده را پیگیری می کند، به رسانه‌های برزیلی گفته است که از آنجا که برزیل امضاکننده اساسنامه رم است، موظف است تا اطمینان حاصل کند که جنایات مندرج در این اساسنامه (جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی) مورد تحقیق و مجازات قرار گیرد.

گیدئون ساعر وزیر امور خارجه اسرائیل بلافاصله وزارت امور خارجه را فعال کرد تا اطمینان حاصل شود که شهروند اسرائیلی در خطر نیست.

پرونده برزیل باعث ایجاد جنجال سیاسی در اسرائیل شده است. رهبر اپوزیسیون، یائیر لاپید، گفت: "اینکه یک سرباز ذخیره اسرائیلی مجبور شد نیمه شب برزیل را ترک کند تا از بازداشت به خاطر جنگیدن در غزه فرار کند، یک شکست سیاسی عظیم برای دولتی است که عملاً قادر به اقدام نیست."

گروهی به نام "مادران سربازان" نیز نامه‌ای به نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و رئیس ستاد ارتش اسرائیل نوشته‌ و گفته‌اند: "ما شما را تنها مسئول برای رفع خطر قانونی پیش روی فرزندانمان می‌دانیم."

بر اساس گزارش امروز دوشنبه رسانه های اسرائیلی، سازمان‌های حقوق بشری 50 شکایت در دادگاه‌های سراسر جهان علیه سربازان اسرائیلی به خاطر ارتکاب جنایات جنگی در غزه ثبت کرده‌اند.

به گفته شبکه کان که این گزارش را منتشر کرده نام این کشورها را ذکر نکرده اما روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفت که آفریقای جنوبی، سریلانکا، بلژیک، فرانسه و برزیل شاهد ثبت شکایت‌هایی علیه سربازان اسرائیلی بوده‌اند.

کان همچنین اعلام کرد که سربازان اسرائیلی تقریباً روزانه نزدیک به یک میلیون پست در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند که مشارکت آن‌ها را در جنایات جنگی در غزه مستند می‌کند.

به گفته کان، مقامات امنیتی اسرائیل توصیه کرده‌اند تا سفرهای "پرخطر" دوباره ارزیابی شوند.

"ارزیابی خطرات قانونی بخشی اساسی از فرآیند تصمیم‌گیری شده است و دستورات صادر شده تا فعالیت‌ها در شبکه‌های اجتماعی کاهش یابد."

ارتش اسرائیل همچنان نسل‌کشی در غزه را که تاکنون در آن بیش از 45,800  نفر عمدتا زنان و کودکان کشته شده اند ادامه می‌دهد.

در نوامبر، دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) حکم‌های بازداشت برای نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو و وزیر جنگ پیشین یوآو گالانت بابت جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در غزه صادر کرد.

اسرائیل همچنین در دیوان بین‌المللی دادگستری هم با پرونده نسل کشی اهالی غزه رو به رو است.

303