به گزارش پارستودی؛ «سردار امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: "ما تستهای موشکیمان را انجام میدهیم و این کار اخیر هم تست مهمی بود."
سردار حاجیزاده با بیان اینکه بیش از 40 تا 50 تست در سال انجام میدهیم، تاکید کرد: اینکه آمریکاییها به برخی از این آزمایشها واکنش نشان میدهند نشاندهنده فشار به آنهاست.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا 10 آذر ماه در توئیتر خود نوشت: ایران بهتازگی یک موشک میانبرد بالستیک آزمایش کرده که قادر است کلاهکهای متعدد حمل کند.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: این آزمایش، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض میکند.
یک روز پس از ادعای پمپئو، سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اظهار کرد: تست موشکها و توان دفاعی جمهوری اسلامی برای دفاع و درچارچوب بازدارندگی است و این کار ادامه پیدا خواهد کرد.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه نیز در مورد اظهارات اخیر آمریکاییها درباره برنامه موشکی ایران، گفت: آمریکاییها در دولت گذشته و فعلی اعتراف کردند که نه برجام و نه قطعنامه 2231 فعالیت ایران را در زمینه موشکی ممنوع نمیکند.
ادعای «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تناقض داشتن آزمایش موشکی ایران با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل درحالی مطرح شده است که اساسا این قطعنامه به این موضوع اشاره ندارد و فقط از ایران درخواست کرده است موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هستهای نسازد.
ایران هرگز در این مسیر حرکت نمیکند و موشکهای ایران از نوع معمولی و نقطهزن است و باهدف تقویت قدرت بازدارندگی ایران در برابر تهدیدهای دشمنان پیگیری میشود.
طرح این مباحث، مسئولیت و کوتاهی آمریکا را در نقض تعهدهایش در برجام و اجرای قطعنامه 2231 تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
سوءاستفاده آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل هم در پیگیری برنامه موشکی ایران با همکاری بریتانیا و فرانسه که با شکست رو به رو شد، نمیتواند اهمال آمریکا را در اجرای تعهداتش پنهان کند و مسئولیت آمریکا را به علت پایبند نبودن به قطعنامههای شورای امنیت از بین ببرد.
بیشتر بخوانید:
برنامهموشکی ایران؛ اتمامحجت روحانی با اروپاییها/ تحلیل
برنامهموشکی ایران؛ فضاسازی جدید آمریکا/ تحلیل
واکنش آلمان به ادعای آزمایش موشکی ایران