به گزارش ایران پرس، سردار سرتیپ "اسکندر مومنی" در نخستین نشست خبری خود در مقام دبیرکلی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه طبق برآوردها بین ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور وجود دارند گفت: از این تعداد حدود ۱۵ هزار نفر در تهران هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر ضرورت همکاری تمام دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر و معتادان متجاهر تاکید کرد و اظهار داشت در همین مدت کوتاه توانستیم ظرفیت مراکز نگهداری از معتادان متجاهر را افزایش دهیم به طوری که تنها در تهران طی همین مدت کوتاه حدود ۵۶۰۰ ظرفیت به ظرفیت مراکز نگهداری از معتادان متجاهر افزوده شد که این امر با هماهنگی و همکاری پلیس بهزیستی و دیگر دستگاههای مرتبط انجام شده است.
وی ادامه داد: درمان همچنان در اولویت قرار دارد اما یکی از مهمترین ظرفیت های نهفته مسأله پیشگیری است زیرا زمانی مقابله به نتیجه می رسد که تقاضا کاهش یابد و جامعه به صیانت درونی و بازدارندگی دست یابد.
سردار مومنی اظهار داشت: در حوزه بین المللی نیز درصدد آشناسازی و مسئولیت پذیری کشورهای غربی با وظایفشان در امر مبارزه با مواد مخدر هستیم. ایران در خط مقدم این جبهه قرار دارد و تاکنون چهار هزار شهید در این راه تقدیم کرده است. رایزنی هایی با سایر کشورها داشتیم تا همه دنیا سهم خود را در امر مبارزه با مواد مخدر ادا کنند زیرا امنیت را یکپارچه می بینم و جوان ایرانی با جوان غربی برای ما تفاوتی ندارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر نهادی بین بخشی است که عمده وظایف آن سیاست گذاری، تعامل، هماهنگی و نظارت در حوزه های مربوط به مقابله با مواد مخدر است.*
سردار مومنی همچنین درباره گردشهای مالی کلان قاچاقچیان مواد مخدر و اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از موضوعات ستاد، پیگیری پرونده های عمده قاچاقچیان در سطح کلان است که ما نسبت به شناسایی اموال این افراد نیز اقدام می کنیم تا بتوانیم به بنیانهای مالی این قاچاقچیان ضربه وارد کنیم.
مومنی با بیان اینکه خوشبختانه همکاری خوبی در این خصوص با قوه قضاییه وجود دارد گفت: در پیگیریهای ما بنیانهای مالی این قاچاقچیان نیز پیگیری میشود البته معتقدیم که در برخی از موارد نیازمند اصلاح قوانین هستیم که در همین راستا رایزنیهایی نیز انجام دادهایم تا آنچه را که مد نظر است در قوانین داشته باشیم.
مومنی اضافه کرد: آنچه که مدنظر ماست این است که قوانینی داشته باشیم تا بتوانیم به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان در سطح کلان ضربه جدی وارد کنیم.
مومنی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره پولشویی و نقش قاچاقچیان مواد مخدر در این تخلف اظهار کرد: این موارد جزء تخلفات اقتصادی است که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی پیگیر آن هستند و ما هم در این زمینه کمک میکنیم.
نرخ اعتیاد دبیرستانیها و زنگ خطری که باید جدی گرفته شود
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آمار شیوع اعتیاد در میان زنان و دانش آموزان نیز اظهار کرد: برابر آماری که ما داریم از جمعیت فعال کشور یعنی افرادی که بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن دارند، شش دهم درصد را زنان شامل میشوند.
وی درباره آمار اعتیاد در میان دانش آموزان هم گفت: طبق آمارهای ما نرخ اعتیاد در میان دانش آموزان مقطع دبیرستان حدود ۲ درصد است که یک زنگ خطر جدی به حساب میآید و باید اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.
وی افزود: البته ما نیز در این خصوص اقداماتی را انجام داده و با وزارت آموزش و پرورش نیز هماهنگیهای لازم انجام شده است تا بتوان تواناییها و مهارتهای دانشآموزان برای "نه گفتن" را افزایش دهیم.
117/120