در این راستا "جان بولتون" مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به لندن که از یکشنبه 11 اوت آغاز شده، در صدد است تا نظر موافق مقامات دولت محافظه کار به ویژه "بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیا را برای همسویی کامل لندن و واشنگتن جلب کند. نشریه هیل در گزارشی نوشت: جان بولتون قصد دارد طی دیدارهای آخر این هفته در لندن، از مقامات بریتانیایی بخواهد موضع سختگیرانهتری در قبال ایران و شرکت مخابراتی چینی هوآوی اتخاذ کنند.
دولت جدید بریتانیا اعلام کرده که همانند بقیه اعضای تروئیکای اروپایی یعنی آلمان و فرانسه به توافق هسته ای برجام که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد پایبند است، با این حال روابط تهران ولندن با توجه به توقیف یک نفتکش بریتانیایی توسط ایران به دلیل نقض مقررات، دچار تنش است. اکنون آمریکا خواهان آن است تا همراهی کامل لندن را برای تشدید فشارها به ایران به دست آورد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام بلندپایه دولت ترامپ اعلام کرد، بولتون قصد دارد به مقامات بریتانیایی بگوید خارج شدن لندن از توافق نامه هسته ای برجام، سبب افزایش فشارها بر تهران خواهد شد. با این حال در شرایطی که "برگزیت" به اصلی ترین و پیچیده ترین دغدغه سیاست خارجی دولت بریتانیا تبدیل شده است، جانسون از توافق هسته ای برجام خارج نخواهد شد زیرا این اقدام به مثابه تحمیل هزینه های جدید بر حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی این کشوراست.
در مقابل دولت ترامپ که اکنون در مساله برجام تنها است و نتوانسته به رغم فشارها ایران را وادار به مذاکره به منظور دستیابی به اهدف مد نظرش کند، در نظر دارد تا با وادار ساختن لندن به خروج از برجام موضع سیاسی خود را تقویت کند.
هر چند که در شرایط کنونی بعید به نظر می رسد که جانسون پاسخ مثبتی به بولتون دهد.مساله دیگری که بولتون در پی آن است همراه ساختن لندن با واشنگتن برای تشدید فشارها علیه چین است. دولت ترامپ فشار زیادی را بر بریتانیا و دیگر هم پیمانان اروپایی اش به ویژه آلمان به منظور توقف استفاده از تجهیزات ارائه شده از سوی شرکت چینی "هوآوی" Huawei وارد کرده و مدعی است که فن آوری اینترنت نسل پنجم، G 5 ارائه شده توسط این شرکت خطری امنیتی محسوب میشود.
با این حال لندن در زمان نخست وزیری ترزا می به شرکت هوآوی دسترسی محدودی در ارتباط با شبکه جی 5 خود داد، اما بولتون امیدوار است جانسون را به اتخاذ موضع سختگیرانهتردر این زمینه ترغیب کند. با توجه به گسترش جنگ تجاری آمریکا و چین، واشنگتن درصدد جلوگیری از توسعه تکنولوژیک چین است.
لذا دولت ترامپ، شرکت عظیم مخابراتی و ارتباطاتی "هوآوی"را هدف اقدامات مخرب خود قرار داده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در14 مه دریک فرمان اجرایی ضمن اعلام وضعیت اضطراری ملی، شرکتهای آمریکایی را از خرید تجهیزات مخابراتی و فناوری از هر شرکتی که «تهدیدی برای امنیت ملی» باشد، منع کرد.
با این فرمان راه برای ممنوعیت استفاده از تجهیزات و فناوری شرکت "هوآوی" هموار شد.به گفته "ویلبر راس" Wilbur Rossوزیر بازرگانی آمریکا: این فرمان بیش از یک سال تحت بررسی بود و هدف آن این است که مانع دسترسی «دشمنان خارجی به فناوری اطلاعات و ارتباطات و زنجیره تامین خدمات» در آمریکا بشود.
از نگاه چینی ها، مهمترین دلیل فشارهای شدید دولت ترامپ علیه هوآوی، حفظ منافع شرکتهای رقیب آمریکایی و جلوگیری از نفوذ محصولات هوآوی در بازارهای غربی است. به طور کلی آمریکا خواهان آن است تا بریتانیا که اکنون درموقعیت حساس دوره قبل از تعیین تکلیف درباره برگزیت قرار دارد و دچار فشارهای زیادی از داخل و خارج است، همراهی کامل خود را با واشنگتن در زمینه های مختلف به ویژه برخورد سخت با ایران و چین نشان دهد، با این حال به نظر نمی رسد موفقیتی در این زمینه کسب کند.118
نویسنده: سید رضامیرطاهر
بیشتر بخوانید:
تلاش مجدد بولتون برای ارعاب ایران/ تحلیل
اذعان بولتون به ناتوانی آمریکا در حمله به ایران