سفر آنگلا مرکل به عربستان قبل از نشست گروه بیست درهامبورگ در ماه ژوئن انجام میشود.
صدراعظم آلمان قرار است روز دوشنبه به امارات متحده عربی رفته و با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی دیدار کند. پس از آن مرکل روز سه شنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در سوچی دیدار میکند. عربستان شریک استراتژیکی برای کشورهای بزرگ اروپایی است.
با وجود اینکه هیچ نسبتی میان دولتهای دموکراتیک اروپایی و رژیم طایفه ای و غیر دموکراتیک عربستان وجود ندارد دولتهای اروپایی از جمله آلمان تلاش می کنند روابطشان با عربستان تحت تاثیر رفتارهای ناقض حقوق بشر آل سعود در مسائل داخلی و سیاستهای منطقه ای این کشور قرار نگیرد.
به همین دلیل سفر آنگلا مرکل به عربستان فراتر از هماهنگی درباره دستور کار اجلاس سران گروه 20 در هامبورگ است.
عربستان به لطف ذخایرعظیم نفت و بزرگترین صادر کننده نفت در جهان و دلارهای نفتی که از این طریق عایدش می شود عضو گروه بیست است.
دلارهای نفتی عربستان یکی از دلایل تلاش آمریکا و دولتهای اروپایی برای تقویت پیوندهایشان در تمام زمینه ها از جمله صدور سلاح به این کشور برای بازگرداندن دلارهای نفتی است. عربستان بزرگترین مشتری تسلیحات آمریکایی و اروپایی و بزرگترین کشور خریدار تسلیحات در جهان است.
آمریکا و دولتهای اروپایی مدعی دموکراسی خواهی و بشر دوستی در حالی به صادرات سلاح به عربستان ادامه می دهند که از نقش تنش آفرین آل سعود در کانونهای بحرانی در خاورمیانه از جمله یمن و سوریه آگاهی کامل دارند.
زنان و کودکان یمنی بیش از دوسال است زیر بمباران بمب های اروپایی و آمریکایی قرار دارند. بمبهایی که با جنگنده های اف 16 آمریکایی و تورنادو بریتانیایی بر سر مردم مظلوم یمن ریخته می شود.
سازمان ملل تاکنون گزارشهای متعددی از وضعیت وخیم حاکم بر یمن و فاجعه انسانی در این کشور فقیر منتشر کرده است.
بیش از هشتاد درصد مردم یمن دسترسی به آب سالم و غذا ندارند. اما این گزارشها کوچکترین تاثیری بر دولتهای بشر دوست اروپایی نداشته است و تداوم صادرات سلاح به این کشور را نیز توجیه می کنند.
در منابع خبری حتی اشاره ای به در دستور کار قرار داشتن وضعیت فاجعه انسانی در یمن در مذاکرات مرکل با پادشاه عربستان و برخی دیگر از مقامات این کشور نشده است.
فقط به این موضوع اشاره شده است که صدراعظم آلمان درباره مبارزه با داعش با مقامات عربستانی مذاکره می کند. اما در دنیا چه کسی هست که نداند مبانی جریانهای فکری افراطی و گروههای تروریستی همچون داعش ازکجا نشات گرفته است.
بعد از حوادث تروریستی پاریس در ژانویه 2015 برخی مقامات و نهادهای امنیتی آلمان موضع گیریهایی کردند که نشان می دهد آنها ازماهیت رژیم حاکم بر عربستان آگاهی دارند ولی نقشی که عربستان در منطقه خاورمیانه همسو با سیاستهای آمریکا و دولتهای اروپایی دارد و دلارهای نفتی این کشور مانع از این می شود که آنها تجدید نظری در سیاستهای خود در قبال این کشور بکنند.
در آن زمان زیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان، عربستان سعودی را متهم به پرورش افراط گرایی کرد. سرویس اطلاعاتی آلمان در گزارشی مربوط به تهدیدهای خاورمیانه، محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان و پسر ملک سلمان را «شاهزاده سعودی ساده لوح و گستاخ» معرفی می کند. روابط استراتژیک دولتهای اروپایی مدعی بشردوستی و دموکراسی خواهی یکی از آن مصادیق سیاستهای دوگانه دولتهای اروپایی از جمله آلمان در دفاع از دموکراسی و مفاهیم انسانی، اخلاقی و بشر دوستی و بهره برداری ابزاری از این مفاهیم است . 113/111
بیشتربخوانید:
اعتراض به فروش تسلیحات آلمان به عربستان
رایزنی وزاری دفاع عربستان و آلمان در ریاض
آلمان به دنبال آموزش نظامیان عربستان سعودی
واکنش ریاض به خبر ارتباط حملات تروریستی در آلمان با عربستان