سفرهای مکرر مقامات ارشد آمریکایی به منطقه در راستای رایزنی با شرکا و نیز ایجاد و تقویت ائتلاف هایی علیه ایران و سیاست های منطقه ای آن صورت می گیرد.
در این راستا مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایران سفری دوره ای به کویت، فلسطین اشغالی و لبنان داشت. پمپئو در این سفر دو هدف خاص را دنبال کرد. هدف نخست وی تاکید بر روابط استراتژیک و حمایت کامل آمریکا از رژیم صهیونیستی و اقدام مشترک علیه ایران و متحدان منطقهای آن بود.
در این سفر با توجه به اعلام حمایت ترامپ از حاکمیت اسرائیل بر جولان، وزیر امور خارجه آمریکا نیز تلاش کرد تا بر این مساله تاکید بیشتری داشته باشد و در عین حال بر حمایت دولت ترامپ از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با توجه به در پیش بودن انتخابات در فلسطین اشغالی تصریح کند.
روزنامه الاخبار چاپ بیروت ضمن اشاره به دیدار پمپئو و نتانیاهو نوشت: این دیدار به منظور حمایت از دوستی و همکاری دو متحد و اقدام مشترک علیه ایران و متحدان منطقهای آن صورت گرفت؛ هرچند که انتخابات اسرائیل و حمایت از نتانیاهو در این انتخابات در صدر اهداف پمپئو سفر بود.
احتناب وزیر امور خارجه آمریکا از دیدار با سایر نامزدهای انتخابات رژیم صهیونیستی در سفر به فلسطین اشغالی، این مساله را تقویت میکند که هدف اصلی این سفر، حمایت از نتانیاهو بود.
هدف دوم وزیر خارجه آمریکا که بارها و در مناست های مختلف آن را در جریان این سفر اعلام کرد، مقابله با نفوذ منطقه ای ایران بود. در این راستا پمپئو در سفر به لبنان در چارچوب سیاست ایران هراسی در منطقه ادعا کرد: ایران در تلاش برای تصرف و سیطره بر لبنان و رسیدن به دریای مدیترانه است.
موضوع قابل توجه در کنفرانس های خبری مشترک پمپئو، تمرکز او بر مواجهه با ایران و تحرکات آن در سوریه، منطقه و جهان بود. پمپئو این موضوع را در دیدار با همتای کویتی اش و نیز بعد از دیدارش با نتانیاهو طرح و در مرحله بعد در لبنان هم آن را تکرار کرد.
پمپئو در سفر به لبنان درصدد تاکید بر اعمال فشار آمریکا بر ایران و حزب الله بود؛ اما سعد الحریری نخست وزیر لبنان به وی خاطر نشان کرد که دولت لبنان به سیاست خویشتن داری در قبال درگیری های منطقه ای پایبند است. واکنش های مقامات لبنانی به درخواست های پمپئو، نشان می دهد که وی در ماموریت اخیر خود ناکام ماند.
ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره تلاش ایران برای توسعه نفوذ منطقه ای خود از جمله به مدیترانه در حالی صورت گرفت که نقش ایران در چند سال گذشته در مبارزه با گروه های تروریستی تکفیری و رهایی سوریه و لبنان از این تهدید ویرانگر، انکارشدنی نیست.
این آمریکا است که نه فقط حامی تروریست ها بوده بلکه همواره به دنبال تحقق خواسته های زیاده طلبانه منطقه ای اسرائیل از جمله ایجاد محدودیت های شدید علیه جنبش حزب الله لبنان بوده است. این مساله واکنش منفی علمای لبنان را برانگیخت. شیخ علی یاسین عاملی رئیس هیات علمای شهر صور در جنوب لبنان در واکنش به سفر پمپئو، این سفر را به دلیل جانبداری آمریکا از اسرائیل، اهانت به لبنان و کشورهای عرب خواند.
پمپئو در مرحله اول سفرمنطقه ای ش در کویت نیز از کشورهای جنوب خلیج فارس خواسته بود روابط خود را با عراق گسترش دهند تا به زعم وی بغداد از ایران بی نیاز شود.
این اظهارات وزیر خارجه آمریکا در کویت، تنها چند روز بعد از سفر رئیس جمهوری ایران به بغداد صورت گرفت؛ سفری که به جهان نشان داد روابط تهران و بغداد فراتر از سطوح سیاسی منطقه و حتی بین المللی است. با این حال مقامات دولت ترامپ از جمله پمپئو هنوز این مساله را درک نکرده اند.
در مجموع سفر پمپئو جز تکرار ادعاهای بی پایه و تلاش های نافرجام برای مقابله با سیاست های منطقه ای ایران، حاصلی نداشت.118
بیشتر بخوانید:
ادامه گزافهگویی ها پمپئو؛ با تهدید از سوی ایران مواجهیم