ایران پرس: نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی همزمان با یازدهمین سالگرد قیام مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه با دعوت رسمی «حمد بن عیسی» پادشاه بحرین، به این کشور سفر کرد.

دیروز 14 فوریه 2022 مصادف با یازدهمین سالروز قیام مردم بحرین ضد رژیم آل خلیفه بود.

در حالی که مردم بحرین در یک سال گذشته بارها با برگزاری تظاهرات، اعتراض خود را به توافق عادی‌سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی نشان دادند، «نفتالی بنت» نخست وزیر این رژیم روز 14 فوریه به دعوت رسمی حمد بن عیسی به بحرین سفر کرد و مورد استقبال رسمی مقامات رژیم آل خلیفه قرار گرفت.

نفتالی بنت امروز سه شنبه با «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد و فرزند شاه بحرین و همچنین با تعدادی از وزیران کابینه این کشور در کاخ پادشاهی در شهر منامه دیدار کرد و قرار است با پادشاه بحرین نیز دیدار کند.

سفر نفتالی بنت به بحرین در شرایطی انجام شد که «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اواخر سپتامبر گذشته به منظور افتتاح سفارت این رژیم در بحرین راهی منامه شده بود.

«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز در ماه جاری میلادی به این کشور حوزه خلیج فارس سفر کرده بود. بنی گانتز در سفر به بحرین توافق‌نامه امنیتی را با «عبدالله بن حسن النعیمی» وزیر دفاع بحرین امضا و آنرا توافقی تاریخی عنوان کرده بود. 

تبیین اهداف سفر نفتالی بنت به بحرین

اگرچه هدف سفر بنت به بحرین بررسی راههای تقویت روابط دوجانبه و تحولات منطقه اعلام شد، اما این سفرها اهداف دیگری دارد. 

موضوع مهم این است که سفر گانتز و بنت به بحرین در ماه فوریه انجام شد. قیام مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه در سال 2011 از ماه فوریه آغاز شده بود. سفر بنت در سالروز قیام مردم بحرین علیه آل خلیفه انجام شد.

انتخاب این زمان برای سفر مقامات اسرائیلی به بحرین بدین معنا است که رژیم آل خلیفه به همراه رژیم صهیونیستی درصدد بی‌اعتبارسازی قیام مردم بحرین هستند. 

موضوع دیگر این است که مردم بحرین به شدت با توافق آبراهام و سپس سفر مقامات اسرائیلی به بحرین مخالفت کردند. مقامات آل خلیفه و رژیم اسرائیل با نادیده گرفتن اعتراض‌های مردم بحرین عملاً خلاف خواست اکثریت جامعه این کشور گام بر می‌دارند. بنابراین، این سفرها عمداً و کاملاً هدفمند انجام می‌شود. 

نکته مهم دیگر این است که نادیده گرفتن سفرهای مقامات اسرائیلی به بحرین توسط رژیم آل خلیفه بر شدت بحران مشروعیت این رژیم می‌افزاید. شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین در واکنش به سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به این کشور تاکید کرد که ملت سرافراز بحرین حضور صهیونیست‌ها در خاک خود را حتی برای یک لحظه بر نمی‌تابند و به مقاومت ادامه می‌دهند. 

نکته دیگر نیز این است که میان رویکرد مردم و رژیم بحرین درباره موضوع فلسطین شکاف زیادی وجود دارد. مردم بحرین حامی ملت فلسطین و آرمان‌های آن و مخالف هرگونه عادی‌سازی روابط هستند، اما رژیم آل خلیفه پیشگام عادی‌سازی روابط با اسرائیل در میان کشورهای عربی شد. 

شیخ «حسین الدیهی» معاون دبیرکل جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین نیز در واکنش به سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به منامه گفت: "ما ملت بحرین مدافع آرمان فلسطین باقی خواهیم ماند و هرگونه عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی را نمی‌پذیریم."

نکته پایانی اینکه؛ دیدارها میان مقامات اسرائیلی با مقامات بحرینی و اماراتی در حالی انجام می‌شود که در یک سال اخیر هیچ کشور عربی دیگر به توافق آبراهام نپیوسته است. این در حالی است که یکی از اهداف توافق آبراهام این بود که الگویی برای دیگر کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل باشد. با محقق نشدن این هدف، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند با سفرهای دیپلماتیک متعدد به امارات و بحرین به نوعی توافق آبراهام را زنده نگه دارد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117