ایران پرس - توبایس الوود وزیر مشاور در امور خاورمیانه بریتانیا در مذاکره با مقامات عالیرتبه کویتی از افزایش همکاریهای امنیتی دو جانبه و حضور فعال نظامی این کشور در خلیج فارس خبر داد.

الوود روز پنجشنبه پس از دیدار و گفت وگو با خالد جارالله قائم مقام وزیر امور خارجه کویت با اشاره به برگزاری نشست کمیته همکاریهای مشترک دو کشور، بر ادامه حضور نظامی کشورش در خلیج فارس و همکاری های امنیتی با کویت تاکید کرد.

سفر این مقام ارشد بریتانیایی به کویت در راستای سیاست دولت محافظه کار لندن برای بازگشت دوباره به خلیج فارس و حضور فعالانه در این حوزه استراتژیک جهان صورت گرفته است.

توبایس الوود در مذاکره با مقامات عالیرتبه کویتی از افزایش همکاریهای امنیتی دو جانبه و حضور فعال نظامی این کشور در خلیج فارس خبر داد

 

در واقع دولت بریتانیا اعزام هیات های سیاسی خود به خاورمیانه را از زمان برگزاری نشست اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در منامه که با حضور ترزا می نخست وزیر این کشور همراه بود افزایش داده است.در عین حال بریتانیا طرح های گسترده ای برای افزایش حضور نظامی در خلیج فارس دارد.

افتتاح پایگاه دریایی بریتانیا در بحرین در نوامبر 2016یکی از مهمترین مظاهر استراتژی جدید لندن برای تقویت حضور نظامی در خلیج فارس محسوب می شود.
کما اینکه ادوین ساموئل سخنگوی امور خاورمیانه بریتانیا با تایید افزایش همکاریهای نظامی بریتانیا با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس اعلام کرد که لندن طی 10 سال آینده 3 میلیارد پوند هزینه های امنیتی در منطقه خواهد کرد.

البته ملاحظات و منافع تجاری واقتصادی نیز در رویکرد جدید لندن در قبال منطقه تاثیر گذار بوده است، بویژه پس از اجرای برگزیت، بریتانیا ناچار خواهد بود تا مراودات اقتصادی خود با دیگر نقاط جهان را افزایش دهد.در این زمینه ماتیو لودج سفیر انگلیس در کویت اعلام کرد که کشورش پس از اجرای برگزیت، به تعامل نزدیک با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در زمینه های سیاسی - امنیتی و تجاری ادامه می دهد.

سطح مبادلات تجاری با اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیز از مرز 30 میلیارد پوند فراتر رفته است.مسلما یکی از نقاط عطف حضور بریتانیا در خلیج فارس، افتتاح پایگاه دریایی جدیداین کشور در بحرین است که بدین ترتیب لندن جای پای محکمی در خلیج فارس بدست آورده است.

بازگشت استعمار بریتانیا به خلیج فارس

بدین ترتیب برای اولین بار از زمان خروج نیروهای بریتانیایی در دهه 1970 ازخلیج فارس، بار دیگر نیروی دریایی این کشور حضور دائمی در خلیج فارس خواهد  داشت.

در واقع هدف ازایجاد این پایگاه دریایی دائمی، بازگشت  لندن به استراتژی قبلی خود یعنی حضور در شرق سوئز است که البته این کار در چارچوب یک استراتژی فراگیرتر صورت می گیرد.

انگلیس اولین پایگاه دریایی خود را در بحرین افتتاح کرد

 

بریتانیا به عنوان یک قدرت اروپایی قصد دارد که نقش امنیتی پر رنگ تری را در خاورمیانه ایفا نماید.بدین ترتیب با چرخش استراتژی نظامی آمریکا بسوی منطقه آسیا- اقیانوس آرام، اکنون بریتانیا در کنار برخی شرکای اروپایی خود قصد دارد سهم بیشتری را در زمینه حفظ منافع غرب و متحدین عربش در  خلیج فارس به طور خاص و در خاورمیانه و شمال آفریقا به طور عام بر عهده بگیرد.

نیروی دریایی بریتانیا در سال 1971 به طور کامل از خلیج فارس خارج شد و با تاسیس پایگاه  دریایی جدید پس از 45 سال برای استقرار دائمی بار دیگر به این منطقه از جهان باز می گردد.در عین حال  با افشای جزئیات مربوط به گستره این پایگاه دریایی و امکانات آن اکنون مشخص شده که بریتانیا قصد دارد تا حدی جای آمریکا را در خلیج فارس بگیرد.

این پایگاه جدید دریایی، به نیروی دریایی بریتانیا امکان می دهد تا نسل نوین ناوهایش ازجمله ناوهای هواپیمابرجدید خود را در خلیج فارس مستقر سازد، مساله ایی که مسلما به نفع صلح و ثبات در این منطقه حساس نخواهد بود.

نگاهی به سابقه حضور قدرتهای غربی در خلیج فارس از جمله بریتانیا نشان می دهد که حضور آنها نه فقط کمکی به حفظ ثبات و امنیت این حوزه نکرده بلکه

صرفا موجب تنش آفرینی  در این حوزه آبی شده است.113/111

بیشتربخوانید:

کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس؛ مقصد 60 درصد از صادرات تسلیحات انگلیس

توبایس الوود در مذاکره با مقامات عالیرتبه کویتی از افزایش همکاریهای امنیتی دو جانبه و حضور فعال نظامی این کشور در خلیج فارس خبر داد
انگلیس اولین پایگاه دریایی خود را در بحرین افتتاح کرد