هدف از این سفر گفت و گو ورایزنی در باره مسایل منطقه اعلام شده است. وزیران امور خارجه ایران و پاکستان یکشنبه گذشته (5 ژانویه) نیز در گفتوگویی تلفنی، تحولات منطقهای و بینالمللی را مورد تبادل نظر قرار دادند.
دیدار وزیران خارجه ایران و پاکستان در شرایطی است که ماجراجوییهای تروریستی آمریکا منطقه را باچالشهای امنیتی تازهای مواجه کرده و امنیت در منطقه حساس غرب آسیا بر اثر دخالتها و اقدامات آمریکا به مرحله خطرناکی رسیده است.
آمریکا در اقدامی تروریستی در بامداد سوم ژوییه ،سپهبد «قاسم سلیمانی» را که به دعوت رسمی مقامات عراق به این کشور سفر کرده بود، در حملهای هوایی در نزدیکی فرودگاه بغداد، به همراه «ابومهدی المهندس» نائبرئیس بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و 8 نفر دیگر به شهادت رساند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در پاسخ به این اقدام تروریستی آمریکا، بامداد چهارشنبه (8 ژانویه)با دهها فروند موشک، پایگاههای آمریکا در استانهای الانبار و اربیل عراق را هدف قرار داد که موجب هلاکت و زخمی شدن دهها نظامی آمریکایی شد.
ایران هیچگاه بدنبال جنگ و ناامنی در منطقه نبوده است.
جمهوری اسلامی ایران درعمل نشان داده که برای حفظ امنیت در منطقه ومبارزه با تروریسم دست پرورده غرب، هزینههای سنگینی را متحمل شده است.
اقدامات آمریکا و حضور نظامیان آمریکا در منطقه به هیچ وجه قابل قبول نیست. اکنون کشورهای منطقه به این درک مشترک رسیده اند که ناامنی تاثیراتی فراگیر دارد به همین دلیل نگران صلح و ثبات در منطقه هستند.
در چند دهه گذشته غرب آسیا صحنه رقابتهای مداخله گران زورگو برای تسلط بر منطقه از یکسو و مبارزات ملتهای منطقه با آنها از سوی دیگر بوده است.
آمریکا در این مداخلات نقش زیادی داشته است و پیوسته با اجرای طرحها و نقشههای تجزیه طلبانه در منطقه و با ایجاد گروهای تروریستی مانند القاعده و با حمایت از داعش و دیگرگروهای تروریستی سعی کرده است معادلات سیاسی و امنیتی را در منطقه تغییر دهد و هژمونی خود را به کشورهای منطقه تحمیل کند.
این تحرکات را میتوان در روند اشغال وحضور هیجده ساله آمریکا در افغانستان دید که نتیجهاش گسترش تروریسم و چند صد برابر شدن قاچاق مواد مخدر بوده است.
وضعیت کشور عراق وسوریه نیزبه همین منوال بوده است. این جریانها نشان میدهد که چالشهای امنیتی در منطقه بیش از آنکه منشا داخلی داشته باشد، نتیجه مداخلات آمریکا در منطقه با محوریت برتری رژیم غاصب اسراییل در منطقه بوده است.
مسئله این است که تا زمانی که آمریکا در منطقه حضور دارد منطقه به آرامش، ثبات و امنیت نخواهد رسید. آمریکا با سیاستها و اقدامات نابخردانه خود وبا نقض قوانین بین المللی، درواقع منطقه را به سمت ناامنی، سوق داده است. اکنون زمان آن رسیده است که به این حضور خاتمه داده شود.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار "عمران خان" نخست وزیر پاکستان و هیئت همراه در سفربه تهران (21 مهرماه گذشته) استقرار صلح و امنیت، منطقه غرب آسیا را امری بسیار حساس و خطیر خواندند و با تأکید بر مراقبت همگان از بروز حادثه، از نقش مخرّب برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی درعراق و سوریه وایجاد جنگ و خونریزی در یمن ابراز تأسف کردند.
تجربه نشان داده است که امنیت در منطقه نیاز به دعوت از قدرتهای فرا منطقهای ندارد، بلکه نگاهها و راهبرد باید به سمت همکاری میان کشورهای منطقه و در جهت حفظ امنیت جمعی تغییر کند.
ازاین دیدگاه، موضوعاتی که در سفر وزیر خارجه پاکستان به تهران در این برهه حساس مورد تاکید است از دو جنبه همگرایی برای امنیت در منطقه واستفاده از ظرفیتهای درون منطقهای برای مقابله با تهدیدهای مشترک حائز اهمیت است.
نویسنده: جمشید امین زاده
141/118
بیشتر بخوانید:
موسوی: وزیر خارجه پاکستان فردا به ایران می آید
گفت وگوی تلفنی شاه محمود قریشی با ظریف/ ابراز همدردی وزیر خارجه پاکستان با دولت و ملت ایران
شاه محمود قریشی: ایران همسایه مسلمان و برادر پاکستان است