ایران پرس: وزیر دفاع آمریکا برای دیداری سه روزه به سئول پایتخت کره جنوبی سفر کرد.

«لوید آستین» قرار است در سومین نشست سالانه روسای امنیتی آمریکا و کره جنوبی شرکت کند. گفته می شود هدف اصلی این سفر مهار کره شمالی است.

آستین دراین سفر طرح عملیاتی مقابله با کره شمالی را با «سو ووک» همتای کره ای خود مورد بررسی قرار می دهد. به گفته سئول، این طرح در پاسخ به هیچ تهدید جدیدی نیست، بلکه یک بازنگری در طرح‌های پیشین برای مقابله با پیشرفت‌های اخیر کره شمالی به ویژه در زمینه موشک های هسته‌ای است.

پیونگ یانگ به تازگی موفق شده است یک موشک کروز جدید را آزمایش کند. این کشور همچنین در ساخت سلاح‌های فرا صوت نیز موفقیت‌هایی به دست آورده و در زمینه موشک‌های بالستیک کوتاه برد و بلند برد پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

اقدامات کره شمالی در زمینه موشکی و هسته ای در واقع پاسخی به ادعاها و هشدارهای دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا است. دولت بایدن در چند ماه اخیر بارها ضمن هشدار به پیونگ یانگ ادعا کرده که خواهان از سر گیری مذاکرات با کره شمالی است.

در دوره زمامداری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا سه دور مذاکره بین ترامپ و «کیم جونگ اون» رئیس کره شمالی با هدف دستیابی به توافقی در زمینه فعالیت های هسته ای و موشکی پیونگ یانگ و عاری شدن شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای و در مقابل لغو تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی صورت گرفت.

به رغم اجرای برخی خواسته های واشنگتن از جانب پیونگ یانگ، اما آمریکا هیچ قدمی در راستای اجرای وعده خود در زمینه کاهش تحریم ها علیه کره شمالی برنداشت.

بدین ترتیب تجربه ناکام مذاکرات دو کشور در بالاترین سطح یعنی بین سران آمریکا و کره شمالی در دوره زمامداری ترامپ و خلف وعده های وی، به پیونگ یانگ این نکته را فهماند که رویکرد مذاکراتی آمریکا صرفا به معنای اجرای بی قید و شرط خواسته های واشنگتن بدون دادن هیچ امتیازی از جانب طرف آمریکایی است.

در واقع کره شمالی تاکنون بارها شاهد پیمان شکنی و بدقولی های مکرر واشنگتن در عمل کردن به وعده هایی بوده که به پیونگ یانگ در قبال اقدامات آن برای کاهش توانمندی هسته ای اش داده شده بود.

همین مساله باعث شده تا مقامات ارشد کره شمالی به پیام های دولت بایدن برای شروع دوباره مذاکرات بی اعتنایی کنند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مارس 2021 اعلام کرد که دولت بایدن سیاست آمریکا در قبال کره شمالی را مورد بازبینی قرار داده و تشدید فشارها علیه این کشور را به‌عنوان یکی از گزینه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

ادامه رویکرد تهدید و تشدید فشارهای واشنگتن علیه پیونگ یانگ

ضمن اینکه با وجود هشدارهای پیاپی پیونگ یانگ، نیروهای نظامی کره جنوبی و آمریکا پس از یک توقف یک ساله به دلیل شیوع کرونا، مجدداً رزمایش‌های خود را از سرگرفتند. آمریکا حدود 7 دهه است که در شبه جزیره کره حضور نظامی دارد.

شواهد نشان می دهد که دولت بایدن قصد دارد رویکرد تهدید و تشدید فشارها را علیه پیونگ یانگ را هم چنان دنبال کند. سفر وزیر دفاع آمریکا به سئول نیز در واقع در راستای اجرای کردن طرح های مد نظر در این زمینه و هماهنگی های لازم با مقامات نظامی کره جنوبی است.

«جاستین برونک» کارشناس نظامی می گوید: "برای آمریکا توسل به هر کدام از گزینه های نظامی جهت مقابله با کره شمالی، بدون هزینه گزاف و خطرات جدی امکان پذیر نیست."

پیونگ یانگ اعلام کرده تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام کره شمالی پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد. لذا امید دولت بایدن برای گرفتن امتیازی در این زمینه ها از پیونگ یانگ واهی خواهد بود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117