ایران پرس- رضا نجفی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست فصلی ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، برنامه هسته ای نظامی رژیم اسرائیل را مایه نگرانی جدی ملت های منطقه و جامعه بین المللی دانست.

نشست فصلی ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی؛ روز جمعه- 16 ژوئن  در وین بکار خود پایان داد.

نجفی در سخنانی که در چارچوب نگرانی از توانمندی های هسته ای رژیم اسرائیل ارائه شد ضمن یاددآوری محکومیت شدید برنامه سلاح های هسته ای این رژیم از سوی کشورهای عضو جنبش عدم متعهد خواستار توجه دقیق و رسیدگی جدی به این موضوع از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.

رژیم صهیونیستی در حال حاضر از تمامی مولفه های تهدید کننده امنیت منطقه برخوردار است. این مولفه ها را می شود به دو بخش  تقسیم کرد. بخش اول  عنصر اشغالگری است  که با اشغال سرزمین های فلسطینی شروع شد.اما بحث تهدید اتمی اسراییل  مولفه مهم دیگری است که دارای اهمیتی چند وجهی است.

مماشات  آژانس بین المللی انرژی اتمی در مقابله با رفتارهای غیرقانونی رژیم اسرائیل

وجه مهم تر این مسئله به این پرسش باز می گردد که چرا فعالیت های غیر متعارف اسراییل در حاشیه ای امن قرار گرفته است و درخواست های مکرر جامعه بین المللی در این زمینه بی پاسخ مانده است. واقعیت این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در مقابله با رفتارهای غیرقانونی رژیم اسرائیل همواره با مماشات و چشم پوشی رفتار کرده است. در حالیکه شواهد و اسناد بسیاری وجود دارد که تایید  می کند رژیم صهیونیستی با نقض آشکار همه قوانین و مقررات بین المللی به پبشبرد برنامه هسته ای نظامی خود ادامه می دهد.

این روند موجب شکل گیری نگرانی هایی در دو جهت در وضعیت امنیت منطقه ای و بین المللی شده است. نخست آنکه؛ با این تهدید یک نگرانی جدی  امنیتی در بعد هسته ای بر منطقه سایه افکنده است که  معادلات امنیتی در چارچوب آن معنا می یابد. نگرانی دوم؛ اثرات روانی و تقویت این  فرض است  که بی توجهی به این تهدید می تواند به ظهور یک تهدید بزرگتر در منطقه منجرشد.  

دکترین اتمی اسرائیل، دستیابی به سلاحهای غیر متعارف

 دکترین اتمی، بخش اصلی راهبرد نظامی اسرائیل محسوب می شود که عمدتا در فضای سالهای دهه 1950 تا 1970 و  در چارچوب دستیابی به سلاحهای غیر متعارف شکل گرفت. اما سابقه این جریان به سال 1948 برمی گردد یعنی از زمانیکه رژیم اسرائیل اشغالگری و تجاوز و تهدید بودن را کلید زد.

مطابقافشاگریهای «وانونو»، دانشمند اتمی اسراییل؛ از میانه دهه 1970، اسرائیل زیرساخت هسته ای خود را در دیمونا توسعه و نوآوری کرده بود، تا از این طریق بتواند تسلیحات هسته ای کوچک و بزرگی را با کیفیت های بهتر تولید کند و در موقعیتهای گوناگون از هریک از آنها در جای مناسب استفاده کند.

اما مجموعه تحولاتی که در دهه های بعد در منطقه و جهان روی داد، حلقه های دکترین اتمی اسرائیل را کامل کرد. افشای ایمیل های «کالین پاول»، وزیر خارجه اسبق آمریکا درباره  وجود 200 کلاهک هسته ای اسرائیل این پیش فرض را کامل کرد که  رژیم صهیونیستی دارای زرادخانه اتمی است.

کالین پاول که یکی از وزاری دولت «جورج بوش» پسر و از عاملان و طراحان اصلی دروغ های مربوط به تسلیحات غیرمتعارف عراق بود، این موضوع را در زمان مذاکرات هسته ای ایران عنوان کرد. در سال های اخیر دو دیدگاه  دراین باره  مطرح شده که یکی طرفدار استراتژی فعلی ابهام هسته ای و دیگری موافق استراتژی علنی شدن سلاح های هسته ای  اسراییل است.

«لئونید ایواشف» رییس آکادمی مطالعات ژئوپلیتیک روسیه با بیان اینکه اسراییل بطور یقین بمب اتمی در اختیار دارد، معتقد است که  زرادخانه اتمی اسراییل تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه خاورمیانه است. ایواشف  در گفت و گو با رادیو دولتی «صدای روسیه» گفت: اما معلوم نیست چرا جامعه  این واقعیت را نادیده می گیرد که اسراییل متجاوز بطور مداوم اقدامات خصمانه انجام می دهد، و برنامه های هسته ای خود را در چارچوب معیارهای آژانس بین المللی انرژی اتمی محدود نمی کند و عضو هیچ قرارداد هسته ای نیست.

سخنان نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی  در نشست فصلی شورای حکام آژانس در وین  یاد آور مجدد این نگرانی است و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اساس مسوولیت های خود باید در قبال  فعالیت های غیر متعارف  اتمی اسراییل اقدامی جدی انجام  دهد.118/110

بیشتر خوانید:

انتقاد نجفی از سیاست هسته ای دوگانه غرب در شورای حکام

نجفی: اجرای تعهدات برجام توسط آمریکا برای ایران پذیرفتنی نیست

نجفی: فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب برجام پیش می‌رود

نجفی:‌ مقابله با تروریسم باید درچارچوب منشور سازمان ملل باشد