به گزارش ایران پرس، با تصویب این لایحه در مجلس سنای بولیوی، پیروزی "مورالس" در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور باطل و راه برای برگزاری انتخابات جدید در این کشور هموار شد.
سنای بولیوی صبح شنبه نیز قانونی را برای برگزاری انتخابات جدید در این کشور تصویب کرده بود.
بحران در بولیوی به دنبال برگزاری انتخابات ریاستجمهوری 20 اکتبر این کشور آغاز شد.
مورالس در این انتخابات موفق شده بود رقیب غرب گرای خود "کارلوس مسا" Carlos Mesa را شکست دهد؛ با این حال، مخالفان نتیجه انتخابات را به دلیل ادعای تخلفات نپذیرفتند و طی چند هفته گذشته خیابانهای این کشور را عرصه اعتراضات و اغتشاشات خود کردند.
با تشدید اعتراضات خیابانی، "اوو مورالس"، ابتدا با برگزاری مجدد انتخابات موافقت کرد، اما در ادامه تحت فشار شماری از سران ارتش، مجبور به استعفا شد.
"اوو مورالس" یکشنبه شب 10 نوامبر ضمن اعلام استعفای خود، از مخالفان دولت برای ایجاد اغتشاش و ناامنی در بولیوی شدیدا انتقاد کرد.
مورالس سه شنبه 12 نوامبر در پی خطر جانی ناشی از تهدیدها و اقدامات خشونت بار کودتاگران، با دریافت پناهندگی از مکزیک، به این کشور رفت.
مورالس مجموعه اقداماتی که منجر به خروج اجباری وی از بولیوی شد را "کودتا تحت حمایت عوامل خارجی" خواند.
کنار رفتن مورالس از قدرت به اعتراضات گسترده طرفداران وی منجر شده است.
بسیاری از کشورها از جمله ایران، مکزیک و کوبا نیز "کودتا" در بولیوی را محکوم و از رئیس جمهور مستعفی این کشور حمایت کردهاند.
پس از استعفای اجباری "مورالس" ، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا به تهدید سایر سران و دولت های چپگرای آمریکای لاتین پرداخت و وعده سرنگونی آنها را داد.
سیاست های ضد استعماری و ضد امپریالیستی رهبران چپگرای آمریکای لاتین از جمله "مورالس" سبب شده است، کشورهای چپگرای این منطقه تحت فشارهای آشکار و نهان آمریکا قرار بگیرند.117
بیشتر بخوانید:
تاکید سازمان ملل بر پرهیز از اعمال خشونت در بولیوی
مورالس: آمریکا مخالف بازگشت من به بولیوی است
مصوبات سنای آمریکا درباره هنگ کنگ؛ مداخله آشکار در امور داخلی چین/ تحلیل