به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، «الهجرسی» باندهای بین المللی قاچاق کالا را عامل قاچاق سوخت لیبی به خارج دانست و گفت: این اقدام باعت می شود لیبی با بحران و کمبود سوخت مواجه شود.
«الهجرسی» خواستار کنترل بیشتر بر مرزها برای جلوگیری از قاچاق سوخت شد و تصریح کرد، لیبی به دلیل قاچاق سوخت متحمل بیش از یک میلیارد دلار زیان شده است.
این مقام لیبیایی اشاره ای به میزان سوختی که از لیبی به تونس قاچاق می شود، نکرد.
مقام های لیبیایی می گویند، گذرگاه مرزی «راس جدیر» که میان تونس و لیبی قرار گرفته است، یکی از مهم ترین محورهای قاچاق است که از این گذرگاه مواد خوراکی از تونس وارد لیبی شده و از آن سو سوخت به تونس قاچاق می شود.
همچنین گفته می شود ساکنان مناطق مرزی نزدیک گذرگاه مرزی «وازن» نیز تانکرهای حامل سوخت را به سمت تونس می برند و مقام های دو طرف نیز معمولا به دلیل شرایط خاص منطقه ازاین موضوعچشم پوشی می کنند.
لیبی به دنبال تحولات سال 2011 و بی ثباتی ناشی از مداخله نظامی آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، با ناامنی و فعالیت گروه های تروریستی مواجه است.
این بی ثباتی، سبب تقویت گروه های تروریستی به ویژه داعش در لیبی شده است.
نیروهای ژنرال حفتر، فرمانده ارتش لیبی که مورد حمایت دولت شرق این کشور است؛ 31 خرداد 97 کنترل بنادر نفتی مهمی مانند «راس لانوف» را به دست گرفتند و پس از آن ژنرال حفتر ادعا کرد که دولت وفاق ملی مستقر در غرب (طرابلس ) درآمدهای حاصل از فروش نفت را به صورت عادلانه توزیع نمی کند. وی گفت که از این تاریخ به بعد، کنترل میادین نفتی لیبی را به دولت شرق واگذار می کند.
این سخنان با واکنش شدید طرف های لیبیایی و همچنین جامعه بین الملل مواجه شد.
حفتر که پس از تسلط نیروهایش بر هلال نفتی این کشور، مانع صادرات آن می شد؛ بیستم تیرماه دستور از سرگیری صادرات نفت را صادر کرد.
118/110
بیشتر بخوانید:
تمدید مجوز توقیف کشتیهای مظنون به قاچاق انسان در سواحل لیبی
لیبی و قاچاق طلای سیاه