رژیم صهیونیستی عصر روز 13 فروردین در اقدامی تروریستی به سفارت ایران در دمشق حمله کرد که منجر به شهادت هفت تن از مستشاران ارشد نظامی ایران شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا این اقدام تلآویو را حمله به خاک جمهوری اسلامی ایران عنوان و تأکید کردند رژیم صهیونیستی «تنبیه» خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران اواخر شنبه شب در واکنش به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی علیه سفارت ایران در سوریه، حملات پهپادی و موشکی مستقیم به اهداف نظامی در اراضی اشغالی انجام داد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز چهارشنبه در نشست مجمع بینالمللی سلیمانیه، گفت: معتقدیم هدف از پاسخ ایران، به آن اندازه که تثبیت حق خود در پاسخ بود، تشدید تنش و گسترش دامنه درگیری نبود.
وی در این نشست تاکید کرد: پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، یک متغیر ویژه به شمار میرود که قدرت ایران در شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی را با وجود همکاری بسیاری از کشورها با آن، ثابت می کند.
حکیم با بیان اینکه عراق موضع پیشگامی در یاری ملت فلسطین و همبستگی با فلسطین دارد، عنوان کرد: از جامعه بینالمللی میخواهیم، جنگ در غزه را متوقف و مصوبه شورای امنیت برای توقف جنگ و وارد کردن کمکها را اجرا کند.
سید عمار حکیم درباره استقلال عمل گروههای عراقی، گفت: گروههای عراقی روزی ادعا نکردهاند که عملیات نظامی را با دستوراتی از خارج از کشور انجام میدهند بلکه این عملیات برای حفظ حاکمیت کشور بنا بر دیدگاه خود انجام میشود. نظر ما سیاست مهار این گروهها است و نه سیاست ضربه به آنها به ویژه با توجه به اینکه عراق در حال ساماندهی اوضاع داخلی است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه اشاره کرد: شاهد آن بودیم این گروهها، هنگامی که توقف عملیات نظامی خود را اعلام کردند و برای عدم در تنگنا قرار دادن دولت، وارد آتش بس شدند، با مسئولیتپذیری بالایی عمل کردند.
حکیم بیان کرد: ما کاملا به امنیت، حاکمیت و استقلال عراق اهتمام داریم و امیدواریم به جایگاهی برسیم که حکومت عراق بتواند پرونده امنیتی را در دست بگیرد.
وی به موضوع ضرورت خروج نیروهای خارجی به طور مشخص آمریکا از این کشور نیز اشاره کرد و گفت: باید ماموریت ائتلاف بینالمللی با گفتوگو با طرفهای بینالمللی و با تفاهم پایان یابد و نه با روشهای دیگر. آمریکا و کشورهای ائتلاف بینالمللی، موضع عراق را درک و موافقت صریح خود را اعلام کردند. از این رو کمیتههای فنی برای بررسی جزئیات پایان ماموریت ائتلاف بینالمللی و انتقال به مرحله روابط دوجانبه تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: روابط عراق با آمریکا براساس توافقنامه چارچوب استراتژیک که در پارلمان عراق تصویب شده، برقرار است و این توافقنامه مهم، تصویب شده و فراگیر در همه زمینهها است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان با اشاره به نظر سران کشورهای منطقه نسبت به کشور خود، گفت: تا حد زیادی نسبت به وضعیت عراق از طریق آنچه از سران منطقه نسبت به کشورمان میشنویم، خوشبین هستیم. قطعا سفر ما به این کشورها برای هماهنگی با دولت است و در این سفرها وضعیت عراق، راههای حمایت از آن، روابط فیمابین و پروندههای منطقهای را بررسی و اینگونه بر تاثیر عراق و نقش منطقهای و بینالمللی آن در کل حوادث منطقه تاکید میکنیم.
/ 114
بیشتر بخوانید:
حمله ایران به اسرائیل؛ نمایش اراده ملتهای آزاده جهان
نگاهی به تاثیرات منطقه ای و بین المللی عملیات «وعده صادق»
اقدام ایران علیه اسرائیل مایه مباهات آزادگان جهان است