تحلیل:

ایران پرس: در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، با اتکا به سیاست‌های حمایت‌گرایانه، جنگ تعرفه‌ای گسترده‌ای را علیه اکثر کشورهای جهان به‌ویژه چین، به راه انداخته‌است، تبعات این رویکرد، تأثیر عمیقی بر اقتصاد کنونی آمریکا و افزایش نارضایتی‌های عمومی گذاشته‌است.

چرا مهم است:

طی ماه‌های اخیر شرایط اقتصادی در آمریکا بدتر شده‌ و تصمیمات ترامپ طی ماه‌های اخیر باعث افزایش چشم‌گیر قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان آمریکایی شده‌است.

زمینه خبر:

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، با اجرای سیاست‌های حمایت‌گرایانه و افزایش تعرفه‌های تجاری علیه چین و سایر کشورها، ادعا می‌کند که در حال بازگرداندن «رویای آمریکای بزرگ» است؛ اما در عمل، این سیاست‌ها منجر به افزایش تورم، کاهش رشد اقتصادی و نارضایتی گسترده شده است.

نکات کلیدی:

کاهش محبوبیت ترامپ: تنها ۴۴٪ از آمریکایی‌ها از مدیریت اقتصادی او راضی هستند.

تورم و افزایش قیمت‌ها: نرخ تورم به ۳٪ رسیده، در حالی که هدف فدرال رزرو ۲٪ است.

کندی رشد اقتصادی: سرمایه‌گذاران به دلیل بی‌ثباتی سیاست‌های تجاری، از سرمایه‌گذاری بلندمدت اجتناب می‌کنند.

اعتراضات گسترده: هزاران آمریکایی در شهرهای مختلف علیه سیاست‌های اقتصادی ترامپ تظاهرات کرده‌اند.

هشدار فدرال: «جرومی پاول» رئیس فدرال رزرو هشدار داده که تعرفه‌های جدید می‌توانند تورم را افزایش و رشد اقتصادی را کاهش دهند.

اعتراضات اخیر نشان‌دهنده نارضایتی طبقه متوسط و کارگران از سیاست‌هایی است که به نفع ثروتمندان و شرکت‌های بزرگ عمل می‌کند.

نگاه عمیق‌تر:

در واقع تصمیمات اقتصادی ترامپ اگرچه در ظاهر با ادعای بهبود شرایط اقتصادی آمریکا و حمایت از تولید داخلی اخذ شده‌اند، اما در عمل به کاهش رقابت‌پذیری، افزایش قیمت‌ها، کندی رشد اقتصادی و بی‌ثباتی بازارها منجر شده به‌طوری که به نظر می‌رسد اگر روند کنونی ادامه یابد، ایالات متحده وارد دوره‌ای از رکود همراه با تورم خواهد شد؛ سناریویی نگران‌کننده که اقتصاددانان از آن به‌عنوان بازگشت به «رکود تورمی» دهه ۱۹۷۰ یاد می‌کنند.

مجموع اینها سبب شده تا نه‌تنها محبوبیت ترامپ به‌شدت کاهش یابد بلکه روابط آمریکا با جهان نیز مختل شده و نگرانی‌ها در سطح جهانی افزایش یابد. در این شرایط به نظر می‌رسد ساخت آمریکای بزرگ رویایی دست نیافتنی باشد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

سیما مشتاقان