به گزارش ایران پرس، «محمد بن عبدالرحمن آلثانی» وزیر خارجه قطر، دوشنبه پیامی به «عبداللطیف بنراشد الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیجفارس ارسال و در آن شروط دولت قطر برای ادامه عضویت در این شورا را اعلام کرده است.
خبرگزاری رسمی مصر(الشرق الاوسط) گزارش کرد که وزیر خارجه قطر در این نامه گفته است؛ این کشور به قوانین و منشورهای بینالمللی و از جمله مبارزه با تروریسم و پشتیبانی از آن پایبند است و درخواستهای (کشورهای) تحریمکننده با قوانین بینالمللی در تضاد است و مداخله در امور داخلی محسوب میشود که ما مذاکره درباره آن را رد میکنیم.
محمد بن عبدالرحمن آلثانی، تاکید کرده است، همانگونه که گفتیم بعد از اعمال تحریمهای شدید علیه قطر، ما هرگز آماده مذاکره درباره حاکمیتمان نیستیم و قیمومیت هر کشوری بر دولت و ملت قطر را کاملا رد میکنیم و بارها تکرار کردهایم که باب گفتوگو، که مبتنی بر اصول انسانی و طبق قوانین بینالمللی و با هدف حفظ وحدت کشورهای عربی خلیجفارس و پایبندی به اتحاد در شورای همکاری خلیجفارس باشد، باز است؛ ولی کشورهای تحریمکننده قطر با اتخاذ تدابیر غلط، از این شورا برای بلندپروازیهای خود در منطقه و جهان سوءاستفاده میکنند و یک کشور عربی خلیجفارس جایگاه دیگر کشورهای عربی خلیجفارس را تعیین میکند.
وزیر خارجه قطر در این نامه افزوده است، دولت قطر به کشورهای عربی تحریمکننده سه روز از تاریخ ارسال این نامه، برای شکستن محاصره قطر و جبران خسارتهای سیاسی و اقتصادی وارده بر آن و ملت گرانقدر آن فرصت میدهد، پس از پایان این مهلت، ما خروجمان از شورای همکاری خلیجفارس را رسما اعلام خواهیم کرد و به قطعنامههای سابق و کنونی آن پایبند نخواهیم ماند.
این خبر در حالی منتشر میشود که تاکنون هیچ منبع رسمی در دولت قطر یا کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس بیانیهای درباره نامه ارسالی قطر به شورای همکاری خلیجفارس صادر نکردهاند.
تحریم قطر توسط عربستان، مصر، بحرین، امارات
عربستان، مصر، امارات و بحرین روز جمعه در بیانیه ای مشترک ادعا کردند، مخالفت دوحه با درخواست کشورهای چهارگانه، نشان دهنده نیت قطر برای بی ثبات کردن و برهم زدن امنیت منطقه است.
این چهار کشور، پنجم ژوئن 2017 در بیانیههای جداگانه قطع روابط دیپلماتیک خود را با قطر اعلام کردند.
عربستان، مصر، امارات و بحرین، قطر را به همسو نبودن با جریان عربی به رهبری ریاض متهم کردهاند.
چهار کشور عربی محاصره کننده قطر همچنین 23 ژوئن گذشته فهرست 13 گانهای از درخواستها را به قطر تحویل دادند و اعلام کردند عادی شدن روابط با دوحه منوط به عملی شدن همه این خواستهها است.
مهمترین شروطی که عربستان و همپیمانانش برای قطر تعیین کردند شامل قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران و حزبالله، تعطیلی کامل شبکه الجزیره و برچیدن پایگاه نظامی ترکیه در خاک قطر بود.
عربستان مصر، امارات و بحرین به دوحه برای پذیرش شروط خود 10 روز فرصت دادند که یکشنبه گذشته این مهلت به پایان رسید و با میانجیگری کویت به مدت 48 ساعت دیگر (تا سه شنبهشب گذشته) تمدید شد.
وزیر خارجه قطر نیز در واکنش به این شروط پاسخ مکتوب شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر درباره شروط عربستان را در کویت تحویل شیخ «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر این کشور قرار داد.
کویت نیز پاسخ قطر را به عربستان، مصر، امارات و بحرین تحویل داد.
وزیران خارجه کشورهای تحریم کننده قطر نیز به منظور بررسی پاسخ قطر روز چهارشنبه گذشته نشستی در مصر برگزار کردند.
«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر پس از پایان این نشست گفت، پاسخ قطر به شروط 13 گانه کشورهای عربی، منفی بود.116/110
بیشتر بخوانید:
عربستان، قطر را به تلاش برای فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس متهم کرد
وزیر خارجه قطر : انتخاب گزینه نظامی از سوی عربستان، هزینه بسیار سنگینی برای منطقه خواهد داشت
اسپوتنیک: پیش بینی آینده بحران قطر