پارس‌‌تودی- ارتش و کمیته‌های مردمی یمن شریان‌های اقتصادی عربستان سعودی و یمن را هدف حمله‌های موشکی خود قرار دادند.

سه سال و نیم از جنگ عربستان سعودی و متحدانش علیه یمن می‌گذرد. برداشت آل سعود این بود که جنگ علیه یمن در کوتاه مدت با پیروزی ائتلاف سعودی به پایان خواهد رسید، اما مقاومت ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و کارشکنی‌های آل سعود در مسیر دستیابی به راهکاری سیاسی سبب شد این جنگ به جنگی فرسایشی تبدیل شود.

با گذشت زمان، اما ارتش و کمیته‌های مردمی یمن که به توانمندی موشکی نیز دست پیدا کردند، ضربه زدن به شریان‌های اقتصادی عربستان سعودی و امارات را در دستور کار قرار دادند.

در همین راستا، ارتش و کمیته‌های مردمی یمن روز گذشته تاسیسات آرامکو را در جیزان هدف حملات موشکی خود قرار دادند. ارتش و کمیته‌های مردمی یمن هفته گذشته نیز فرودگاه شهر دوبی امارات را هدف حمله موشکی قرار دادند.

تمرکز بر شریان‌های اقتصادی عربستان و یمن ضمن اینکه هزینه‌های اقتصادی تداوم جنگ را افزایش می‌دهد، سبب کاهش درآمدهای اقتصادی و افزایش نگرانی‌های امنیتی آل سعود و آل نهیان نیز می‌شود.

به گفته کارشناسان در خوشبینانه‌ترین حالت هر روز جنگ علیه یمن برای عربستان 200 میلیون دلار هزینه دارد که در سال این رقم به 72 میلیارد و در سه سال گذشته به 216 میلیارد دلار رسیده است. در همین حال، به گفته کارشناسان، اقتصاد دبی نیز یک اقتصاد شیشه‌ای و بر مبنای توریسم و هتلداری، ساختمان سازی و املاک و تجمع مراکز مالی جهانی قرار دارد که این نوع اقتصاد گره خوردگی بسیار بالایی به موضوع حفظ امنیت دارد.

حمله‌های موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن یک "راهبرد جنگی" آگاهانه محسوب می‌شود. حمله موشکی به فرودگاه دوبی می‌تواند فرار سرمایه‌ها را از این شهر که بیش از همه ماهیت اقتصادی دارد، درپی داشته باشد و خسارت هنگفتی به امارات وارد کند.

حمله روز گذشته به تاسیسات آرامکو که نخستین حمله نیز نبود و تاکنون بارها تکرار شد، حامل همین پیام برای سعودی‌ها بود. سرتیپ "عزیز راشد"، سخنگوی نظامی ارتش یمن در این خصوص گفت حمله ویژه به فرودگاه بین‌المللی دبی یک عملیات هشدار دهنده دیگر پس از حمله به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی است. آرامکو قلب اقتصادی عربستان است که امروزه کاملاً در تیرس حملات موشکی و پهپادی نیروهای ارتش و انصارلله یمن قرار دارد.

واقعیت این است که سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی پیش از سرمایه به امنیت نیاز دارد. در صورت نبود امنیت، سرمایه خارجی نیز وارد آن کشور نمی‌شود. عربستان سعودی و امارات بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی تاکید زیادی دارند و به‌خصوص اقتصاد امارات به سرمایه خارجی وابستگی زیادی دارد.

اکنون با راهبرد جنگی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن،‌ ابوظبی و ریاض مقابل یک تردید مهم قرار می‌گیرند که به این جنگ علیه یمن ادامه دهند و شاهد افزوده شدن بر ناامنی و تاثیرات آن بر اقتصادشان باشند و یا اینکه در مسیر مذاکراتی که قرار است در ماه جاری میلادی در ژنو برگزار شود، کارشکنی نکنند و اجازه دهند گروه‌های یمنی به راهکاری سیاسی در خصوص بحران این کشور دست یابند.

نویسنده:  سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

حمله موشکی یمن به تاسیسات شرکت «آرامکو» عربستان در جیزان

لوموندعربی: جنگ‌افروزی عربستان‌ در یمن با چراغ‌سبز جامعه بین‌المللی

سازمان ملل: ۲۰ میلیون نفر در یمن نیاز به کمک‌های فوری دارند