به گزارش ایران پرس؛ "علی شمخانی" در این اجلاس خاطرنشان کرد، امروزه ماهیت، شکل و شیوه تهدیدات امنیتی تغییر کرده است و متاسفانه شاهد رشد سریع تهدیدات نوین و ترکیبی (هیبریدی) در جهان هستیم.
شمخانی امنیت و توسعه پایدار را دو مفهوم به هم پیوسته عنوان کرد و افزود، تهدیدات نوین امنیتی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی را پشت سر گذارده و امروز یک ویروس نرم افزاری میتواند کار سلاح هستهای را انجام دهد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در استفاده از ویروس "استاکس نت" برای آسیب زدن به تأسیسات هستهای ایران اظهار کرد، سکوت و یا واکنش ضعیف جهانی به این تهاجم سایبری موجب شد تا امروزه آمریکا این جسارت را پیدا کند تا به تأسیسات برق ونزوئلا حمله سایبری کند.
شمخانی افزود، با کمال تأسف امروز ابزارهای جدید جنگ در کنار سلاحهای متعارف و نامتعارف در اختیار جنگ طلبان قرار گرفته است.
آمریکای ترامپ؛ جنگ طلب ترین کشور
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، آمریکای ترامپ را جنگ طلب ترین کشور در طول دوران موجودیتش توصیف و خاطرنشان کرد، آمریکا امنیت نظام بین الملل را با یکجانبه گرایی و تحریمهای فرامرزی، بی ثبات کرده و از نظام پولی و بانکی و شبکههای مالی بین المللی به عنوان سلاحی برای تهاجم به کشورهای مستقل استفاده می کند.
شمخانی تصریح کرد، امروز آمریکا، نه تنها سیاست سرنگونی و بی ثبات سازی کشورهایی که با سیاست آمریکا همسو نیستند، دنبال میکند، بلکه با در پیش گرفتن رویه تروریسم اقتصادی میخواهد با تحریمهای ثانویه، اراده خود را بر تمامی کشورهای جهان حاکم کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تاکید کرد، کشورهای مستقل جهان باید با ایجاد ساز وکارهای چندجانبه در مقابل این هیولای وحشی ایستادگی کنند و آن را متوقف و سلطه آمریکا بر نظام مالی جهانی را بشکنند.
آمریکا؛ بزرگترین حامی گروه های تروریستی
شمخانی همچنین با اشاره به نقض سیستماتیک حقوق بین الملل و خروج آمریکا از معاهدات بین المللی افزود، آمریکا در حالی بخشی از انیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را که دارای کارنامهای شفاف و درخشان در مبارزه با تروریسم است، به عنوان گروه تروریستی شناسایی میکند که ارتش و سرویس های اطلاعاتی آمریکا بزرگترین حامی گروه های تروریستی در دهههای اخیر بوده اند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان همچنین خروج آمریکا از برجام و بی عملی اروپا در برابر آن را زمینه ساز خارج شدن گفت وگو و دیپلماسی در رفع چالش های امنیتی در جهان عنوان کرد و گفت: ایران پس از یکسال فرصت دادن به دیپلماسی برای اجرای تعهدات، تصمیم گرفت بخشی از تعهدات خود را در چارچوب برجام و برای حفظ آن و ایجاد موازنه در این توافقنامه بین المللی کنار بگذارد.
شمخانی افزود، خرسندیم که این رفتار و منطق خردمندانه ی جمهوری اسلامی ایران از سوی اکثر کشورها قابل درک و حمایت بوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار کرد، اگر تهدیدات نظامی، تمامیت ارضی کشورها را نشانه میرود، تهدیدات نوین امنیتی که طیفی از ابزارهای اطلاعاتی، عملیات روانی، سایبری، جنگ الکترونیک، ریزپرنده ها و تهدیدات محیط زیستی را دربر میگیرد، هویت و حاکمیت ملی کشورها راهدف گرفته است.
پیشنهادهای شمخانی برای مقابله با تهدیدات آمریکا
شمخانی خاطرنشان کرد، علاقمندم از این فرصت استفاده کرده و چند پیشنهاد را برای مقابله با تهدیدات ترکیبی که امنیت ملی، ثبات و توسعه کشورهایمان از سوی آمریکا را مورد هدف قرار داده است تقدیم کنم:
1. تلاش مشترک برای آزادسازی اقتصاد جهانی از انحصار دلار و ایجاد استقلال در نظام پولی و بانکی جهانی خارج از سیطره آمریکا.
2. ایستادگی در برابر دخالت، زورگویی، باج خواهی اقتصادی آمریکا به منظور استقرار صلح و امنیت بین الملل.
3. به رسمیت نشاختن و مقابله با تحریمهای فرا سرزمینی دولت آمریکا علیه کشورها با برگزاری نشستی بین المللی با حضور تمامی کشورهایی که با تحریمهای یکجانبه آمریکا مخالفند و ایجاد ساز وکار دائمی برای مقابله با آن.
4. کمک مشترک به کشورهایی که در معرض تهاجم تهدیدات نوین امنیتی قرار میگیرند. بخصوص در شرایط فعلی کمک به دولت قانونی "مادورو" در ونزوئلا در برابر مداخلات براندازانهی دولت آمریکا.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: امیدوارم این اجلاس بتواند به گام مؤثری در درک بیشتر برای همکاری عملی در جهت برقراری صلح و امنیت در جهان منتج شود.
در دهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی امور امنیتی کشورهای جهان که از امروز (سه شنبه) در شهر "اوفا"، جنوب روسیه برگزار میشود، نمایندگان عالی کشورهای مختلف از 5 قاره درخصوص مهمترین موضوعات مشترک در حوزه امنیت بین الملل به تبادل نظر خواهند پرداخت.
115/117
بیشتر بخوانید:
شمخانی وارد روسیه شد
شمخانی: رژیم صهیونیستی رو به نابودی است+ ویدئو
شمخانی: تحرکات بیگانگان و برخی کشورهای شرور منطقه تحت رصد دائمی است