ایران پرس: وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از اوایل سال ۲۰۲۳ تا کنون ۸۸ فلسطینی به دست نیروهای صهیونیستی به شهادت رسیدند.

جنایت صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌ها از سپتامبر 2020 که توافق عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و چند کشور عربی امضا شد، روند تصاعدی پیدا کرد. با این حال، از زمانی که کابینه جدید بنیامین نتانیاهو در اواخر دسامبر 2022 روی کار آمد، این جنایت به شکل آشکاری افزایش یافت. علت اصلی این است که کابینه جدید به شدت افراطی است و افرادی نظیر ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی شدیداً تمایلات ضد عرب و به طور خاص ضد فلسطینی دارند. به همین دلیل طی حدود 3 ماه اخیر چندین طرح ضد فلسطینی در کابینه نتانیاهو تصویب شد و همین الگوی رفتاری نیز به شدت گرفتن خشونت علیه فلسطینی‌ها و شهید و زخمی شدن صدها فلسطینی منجر شده است.

مطابق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از ابتدای سال جاری میلادی 88 فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی به شهادت رسیدند که در میان این شهدا، ۱۷ کودک و یک زن وجود دارند. به عبارت دیگر، یک پنجم شهدای کمتر از سه ماه اخیر فلسطینی را کودکان تشکیل می‌دهند. با وجود این، اما، نه نهادهای جهانی و نه قدرت‌های مدعی حقوق بشر هیچ اقدامی علیه جنایت صهیونیست‌ها ضد کودکان فلسطینی انجام ندادند و صدای هیچ نهادی در حمایت از به شهادت رساندن کودکان فلسطینی بلند نشده است.

سکوت مدعیان حقوق بشر در مقابل کشتار کودکان فلسطینی

سکوت مدعیان حقوق بشر در مقابل کشتار کودکان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی بیانگر این است که حمایت از حقوق بشر و به طور خاص حقوق کودکان یک موضوع مختص به همه کودکان جهان نیست بلکه تنها شامل کسانی است که در دایره حمایت غرب قرار دارند. این موضوع بار دیگر، گزینشی بودن نگاه به حقوق بشر توسط غرب را اثبات کرد. 

موضوع دیگر این است که وزارت بهداشت فلسطین آمار شهدا را به تفکیک به این شرح اعلام کرد: ۳۵ شهید از استان جنین، ۲۱ شهید از نابلس، ۷ شهید از الخلیل، ۶ شهید از قدس، ۵ شهید از اریحا و اغوار، ۵ شهید از قلقیلیه، ۳ شهید از رام الله و البیزه، ۲ شهید از نوار غزه، ۲ شهید از بیت لحم، ۱شهید از سلفیت و ۱شهید از طوباس. این آمار نشان می‌دهد که طی حدود 3 ماه اخیر تنها 2 نفر در باریکه غزه شهید شدند و مابقی شهدا از کرانه باختری هستند. به عبارت دیگر، آمار بالای شهدای فلسطینی در کرانه باختری حاکی از این است که کرانه باختری رسماً مسلح شده است.

جنگ با اسرائیل دیگر محدود به گروه‌های مقاومت در باریکه غزه نیست

مسلح شدن کرانه باختری نیز به معنای این است که اولاً جنگ با اسرائیل دیگر محدود به گروه‌های مقاومت در باریکه غزه نیست و دوماً فلسطینی‌ها به این جمع‌بندی رسیدند که سازش با رژیم اسرائیل منافع آنها را تأمین نمی‌کند و راه مقاومت در مقابل این رژیم اشغال‌گر را برگزیده‌اند. در عین حال، مسلح شدن کرانه باختری به معنای تضعیف موقعیت تشکیلات خودگردان در میان فلسطینی‌ها نیز است زیرا این تشکیلات اساساً به مقاومت باور ندارد و بر سازش و گفتگو با رژیم صهیونیستی تأکید دارد. 

نویسنده: سيد رضی عمادی

113

بیشتر بخوانید:

شهادت ۸۸ فلسطینی از ابتدای سال جاری میلادی