داوران و ناظران شورای جهانی صنایع‌دستی در پایان بازدید یک روزه خود از موزه گلیم و کارگاه های گلیم بافی در مناطق روستایی «سیرجان» استان کرمان (جنوب ایران) از جمله روستای «دارستان» که به دهکده جهانی گلیم معروف است در یک نشست خبری جمع بندی نظرات خود پیرامون این هنر دستی را اعلام کردند.

به گزارش ایران پرس، ناظران شورای جهانی صنایع‌دستی به‌ منظور ارزیابی پروژه جهانی شدن سیرجان به‌ عنوان شهر جهانی گلیم جمعه شب وارد این شهر شدند.

به گزارش ایرنا، «غدا هجاوی» کارشناس شورای جهانی صنایع دستی از گلیم سیرجان به عنوان بی نظیر ترین صنایع دستی نام برد که تاکنون دیده است.

این داور شورای جهانی صنایع دستی علاقه و ذوق مردم سیرجان در بافت گلیم را یک بازخورد خوب برای گزارش خود دانست و ابراز امیدواری کرد به زودی این شهر بتواند به ثبت جهانی این هنر برسد.

«کوین ری دید نوری»  دیگر داور بین المللی نیز با تائید اظهارات «غدا هجاوی» خاطر نشان کرد صنایع دستی ایران در هیچ جای جهان دیده نمی شود.

«زهرا احمدی‌پور» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران جمعه شب همزمان با ورود این دواران بین المللی به ایران در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: گلیم «شیریکی پیچ» سیرجان در آستانه جهانی شدن قرار دارد.

گلیم «شیریکی‌پیچ» از شاخص‌ترین دست ‌بافته‌های زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان ایران است. خاستگاه اصلی گلیم «شیریکی‌پیچ» روستای دارستان در 25 کیلومتری شهرستان سیرجان است.

فرش و گلیم دستباف ایرانی به دلیل تنوع رنگ، کیفیت و نوع گره‌های به کار گرفته شده در بافت آن ها، به عنوان یک محصول ارزشمند جهانی شناخته می‌شوند.

ایران، پرونده‌های شهر سیرجان در کرمان برای گلیم «شیریکی‌پیچ» و شهر مریوان در  استان کردستان (غرب ایران) برای «گیوه» را به‌عنوان شهرها و پرونده روستای «کلپورگان» در استان سیستان و بلوچستان (جنوب شرق ایران) را برای سفال به شورای جهانی صنایع دستی معرفی کرده است.117

گلیم «سیرجان» ایران در آستانه جهانی شدن/ ورود ناظران شورای جهانی صنایع دستی به سیرجان

گلیم بافی هنر مردمان کویر/ ویدئو