گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز 7 اکتبر عملیات طوفان الاقصی را علیه رژیم اشغالگر قدس در واکنش به جنایت های این رژیم علیه فلسطینی ها و مسجد الاقصی انجام داد. این بزرگترین شکست تاریخ 75 ساله رژیم صهیونیستی بود. رژیم اشغالگر در واکنش به این عملیات، حملات همه جانبه علیه باریکه غزه را آغاز کرد که این حملات همچنان ادامه دارد.
جدیدترین آمار از غزه؛ ۲۳۲۹ نفر شهید و بیش از ۹ هزار مجروح
وزارت بهداشت نوار غزه صبح امروز یکشنبه از افزایش شمار شهدای فلسطینی در پی حملات رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد، شمار شهدای فلسطینی به دو هزار و ۳۲۹ نفر و تعداد مجروحان نیز به نه هزار و۲۴ نفر افزایش یافته است که بیش از 60 درصد شهدا و زخمی ها را کودکان و زنان تشکیل می دهند. شدت جنایت رژیم صهیونیستی به حدی است که حتی رسانههای صهیونیستی شرایط شهرکهای اطراف غزه را به شهر «اشباح تشبیه» و آن را «فاجعهزده» توصیف کردند. با وجود این، رژیم صهیونیستی درصدد است جنگ زمینی را نیز علیه غزه آغاز کند.
موضوع مهم درباره این جنگ، شکاف آشکار در مواضع مردم و دولت ها به خصوص قدرتهای جهانی است. مردم در کشورهای مختلف با برگزاری تظاهرات هزاران نفری ضمن حمایت از فلسطین، جنایت های رژیم اشغالگر را محکوم کرده و خواستار اقدام جهانی برای متوقف کردن این جنایت ها هستند. دهها هزار نفر در سراسر غرب آسیا از جمله در کشورهای عراق، اردن و بحرین، دهها هزار نفر در آفریقا از جمله در الجزایر، تونس و مغرب، دهها هزار نفر در کشورهای اروپایی از جمله در انگلیس و همچنین هزاران نفر در آمریکا و شیلی با برگزاری تظاهرات مردمی، از مردم غزه حمایت و جنایت های تل آویو را محکوم کردند و خواستار همکاری بینالمللی برای جلوگیری از حملات اسرائیل شدند.
حمایت آمریکا از جنایتهای رژیم اسرائیل در غزه
در مقابل، اما دولت ها در اغلب این کشورها یا سکوت پیشه کرده و یا از جنایت های رژیم اشغالگر قدس حمایت کردند. دولت های آمریکا، انگلیس و فرانسه رسماً از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و حتی برای خروج مردم شمال غزه از این منطقه نیز با دولت های عربی رایزنی می کنند. دولت های عربی نیز تاکنون به جز موضع اعلامی در محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی، هیچ اقدام عملی در حمایت از فلسطین انجام ندادند تا بار دیگر شکاف در مطالبات و مواضع مردمی با رویکردهای دولت ها مشخص شود.
«برتران بدیع»، استاد دانشگاه «سیانس-پو پاریس» میگوید، «برخی از دولتهای عربی احساس میکنند که حمایت از فلسطین بسیار گران تمام خواهد شد، اما موضع مردم آنها با آرمان فلسطین ممزوج است». بدیع با یادآوری حضور گسترده پرچمهای فلسطین در جریان خیزشهای عربی سال 2011 و همچنین در مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، گفت: «این راهی است که مردم میتوانند ناامیدی خود را در رژیمهای مستبد، فاسد و ضعیف ابراز کنند».
شکاف در مواضع مردم و دولت ها از جمله قدرتهای بزرگ جهانی در خصوص جنگ غزه بیانگر این است که: مواضع مردمی نسبت به رخدادها، حوادث و جنگ ها، عادلانه و به دور از سیاست بازی و نژادپرستی است، اما قدرتهای جهانی که ادعای حقوق بشری دارند، در عمل گرفتار بی عدالتی، تبعیض، نژادپرستی هستند.
نویسنده: سید رضی عمادی
113
بیشتر بخوانید:
ببینید: تظاهرات گسترده در استانبول ترکیه برای حمایت از غزه