کمیسیون اروپا اعلام کرده است که سه کشور مجارستان، جمهوری چک و لهستان، با وجود کاهش شمار مهاجران به خاطر کنترل شدید مرزها و توافق نامه خارج از اتحادیه اروپا، پناهجویان را راه نمی دهند و درخواست آنان را نیز برای پناهندگی نمی پذیرند، لذا این کمیسیون به علت دریافت نکردن پاسخی قانع کننده از طرف این کشورها، تصمیم گرفته است، پرونده را به دستگاه قضایی اروپا ارجاع دهد.
کمیسیون اروپا در حالی این تصمیم را گرفت که این کمیسیون پیش از این اعلام کرده بود که در صورت تداوم سیاست های ضد مهاجرتی کشورهای لهستان ، مجارستان و جمهوری چک، مجازات های را برای این کشورها در نظر خواهد گرفت.
اتحادیه اروپا در اوج بحران پناهجویان به اروپا، در سپتامبر2015، برنامه های موقتی را برای اسکان فوری بیش از 160 هزار پناهجویی که اغلب آنها وارد ایتالیا و یونان شده بودند، در نظر گرفت که براساس این برنامه، برای هر کشور عضو اتحادیه اروپا ،سهمیه ای برای پذیرش مهاجران تعیین شده بود اما از همان ابتدا کشورهایی مانند مجارستان ،لهستان، اسلواکی و رومانی با این طرح اتحادیه اروپا و سهمیه بندی پناهجویان مخالفت کردند.
لهستان و مجارستان دو کشور اصلی در مخالفت با سهیمه بندی و پذیرش پناهجویان هستند. به ویژه «ویکتور اربان» نخست وزیر مجارستان از مخالفان سرسخت برنامه های اتحادیه اروپا درباره مهاجران است. از این روی دولت مجارستان با حصار کشی مرزها و بستن آن، مانع حضور پناهجویان در این کشور شده است .
تهدید هویت ملی و خطر گسترش تروریسم دو محور اصلی مخالفت مقامات این کشورها در موضوع پذیرش پناهجویان است. «یاروسولاو کاژینسکی» رهبر حزب قانون و عدالت لهستان در این باره تاکید می کند: ما کشورهای مبدا مهاجران را مورد استثمار قرار نداده ایم. ما از نیروی کار این مهاجران استفاده نمی کنیم و ما آن ها را به اروپا دعوت نکرده ایم. ما از نظر اخلاقی حق داریم به آن ها "نه" بگوییم .
مقامات لهستان معتقدند کشورهای توسعه یافته و پیشرفته اتحادیه اروپا مانند آلمان وظیفه پذیرش پناهجویان و حمایت از آنان دارند و باید برای حل بحران پناهجویان مسئولیت پذیری و همبستگی بیشتری از خود نشان دهند. این در حالی است که مقامات اتحادیه اروپا خواستار اجرای تصمیمات این اتحادیه در همه کشورهای عضو هستند.
«ورکی کاتانن» معاون کمیسیون اروپا در این راستا می گوید:هنگامی که یک کشور به بستن مرزهای خود اقدام می کند دیگر کشورها نیز دست به همین اقدام می زنند و به این ترتیب تمامی ما بازنده خواهیم بود.
شکایت قضایی کمیسیون اروپا علیه سیاست های ضد مهاجرتی لهستان، چک و مجارستان در حالی صورت می گیرد که جدال بر سر موضوع پناهجویان در اروپا شدت یافته و همچنان جمع زیادی از پناهجویان در شرایط وخیم انسانی پشت مرزها و در اردوگاه ها حضور دارند. 114/112
نویسنده : آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
وضعیت مهاجران در اروپا
مستند: مساله مهاجران و انتخابات آلمان
درخواست لهستان برای بستن مرزهای اروپا بر روی مهاجران/ تحلیل