وزارت خارجه سوریه در این دو نامه اعلام کرد: «مثل همیشه این بمب گذاری ها در آستانه برگزاری نشست آستانه در چهارم و پنجم جولای و نشست ژنو در دهم جولای اتفاق افتاد.»
سوریه طی سال های اخیر همزمان شاهد جنگ و مذاکره بود؛ جنگ نیز در آستانه برگزاری مذاکرات همواره با شدت بیشتری توسط تروریستها پیگیری می شد.
یک دلیل اصلی این است که معارضان سوری و حامیان آنها همواره تلاش کردند در آستانه مذاکرات ضربات سخت تری را به نظام سوریه وارد کنند تا امتیازهای بیشتری را در مذاکرات به دست آورند.
از این رو، در حالی که قرار است چهارم و پنجم جولای (فردا و پس فردا) نشست آستانه میان هیئت سوری و هیئت معارضان برگزار شود، صدها نفر در مناطق مختلف سوریه به خصوص در دمشق و درعا با بمب گذاری گروه های تروریستی کشته و زخمی شدند.
ادعاهای دروغین آمریکا زمینه ساز اقدامات گروه های تروریستی
آمریکا با ادعای دروغین قصد سوریه برای استفاده از سلاح شیمیایی تلاش کرد فضای روانی علیه سوریه ایجاد و در عین حال زمینه را برای اقدامات گروههای تروریستی مهیا کند.
آمریکا در گذشته نیز هر زمان که دولت سوریه در تحولات میدانی این کشور دست برتر داشته است، با ادعای استفاده سوریه از سلاح شیمیایی، این کشور را تحت فشار قرار می داد.
ادعای قصد سوریه بر استفاده از سلاح شیمیایی می تواند گفتگوهای آستانه را تحت الشعاع قرار داده و مانع تمرکز طرفین بر موضوعات اصلی مد نظر نشست شود.
اسرائیل نیز در آستانه مذاکرات آستانه بر شمار حملات خود علیه سوریه افزوده و طی 10 روز شش بار مناطق مختلف سوریه را بمباران کرده است؛ علاوه بر اسرائیل و آمریکا، کشورهای عربی نیز همچنان به حمایت های خود از تروریستها ادامه می دهند که دولت سوریه در دو نامه اخیر خود به کشور اردن در این خصوص اشاره کرده است.
موضع انفعالی استفان دی میستورا درباره بمب گذاری های تروریستی در سوریه
نکته مهم، اما این است که «استفان دی میستورا»، نماینده سازمان ملل در امور سوریه نیز همچنان درباره بمب گذاری های تروریستی در مناطق مختلف سوریه که سبب کشته و زخمی شدن غیرنظامیان زیادی می شود، موضع انفعالی دارد و سکوت را بر هر نوع موضع گیری حتی محکومیت لفظی و کلامی ترجیح داده است.
واقعیت این است که نمی توان بحران سوریه را به طور همزمان با جنگ و مذاکره پیش برد.
برای اینکه مذاکرات نتایج مثبتی داشته باشد باید در گام نخست حمایت از گروههای تروریستی پایان یابد؛ این در حالی است که طی سال های اخیر همواره در آستانه مذاکرات، حمایت از گروههای تروریستی افزایش داشته است.
تنها در بازه زمانی دوران «اردک لنگ» در آمریکا که ماههای پایانی ریاست جمهوری «باراک اوباما» بود و درگیری های انتخاباتی آمریکا سبب تمرکز کمتر آن بر بحران سوریه شد، ارتش سوریه پیروزی های میدانی بزرگی از جمله آزادسازی بخش شرقی حلب را رقم زد و مذاکرات نیز نتایج سازنده ای داشته است. 115/111
بیششتر بخوانید:
هیات ایرانی برای شرکت در پنجمین کنفرانس بینالمللی سوریه عازم آستانه شد
گزارش: دور چهارم مذاکرات سوریه در آستانه + ویدئو
سوریه؛ رایزنی نظامی در تهران و سیاسی در آستانه/ تحلیل