ایران پرس: در حالی که تمام اهتمام رسانه‌های منطقه‌ای‌ و جهانی، متوجه تحولات افغانستان و تسلط گروه طالبان بر این کشور است، فعالیت‌های‌ گروه تروریستی داعش طی روزها و هفته‌های اخیر به‌طور‌ فزاینده ای افزایش یافته است.

دیروز یک‌شنبه‌ تروریست‌های‌ داعش با حمله به کرکوک در شمال عراق هفت نفر از نیروهای پلیس این کشور را کشته و شمار دیگری را زخمی کردند.

در همین حال، منابع عراقی امروز (دوشنبه) از شهادت فرمانده عملیات «الجزیره» وابسته به «حشد الشعبی» واقع در منطقه «جرف النصر» در شمال استان «بابل» عراق خبر دادند و اعلام کردند که وی به‌همراه‌ دو نفر از همرزمانش بر اثر انفجار بمب کارگذاشته شده به شهادت رسید.

در همین حال، دیروز یکی از فرماندهان حشد الشعبی با اعلام افزایش حملات و تحرکات گروه تروریستی داعش در برخی مناطق عراق هشدار داد که تروریست‌های‌ داعش سلاح‌های‌ جدید و پیشرفته به دست آورده اند و در قیاس با سال گذشته خطرناک تر شده‌اند.

داده‌هایی مطبوعاتی و رسانه‌ای حاکی از آن است که داعش در حال بازیابی است و دستانی به‌صورت‌ مخفی یا در برخی موارد به‌طور‌ آشکارا در حال احیاء این گروه تروریستی در عراق است.

در این چارچوب، اخیرا «ارشد الصالحی» نماینده پارلمان عراق در خصوص تحرکات داعش هشدار داد و اعلام کرد که حملات اخیر عناصر این گروه تروریستی نشانه خطرناکی از بازگشت فعالیت‌های این گروه تروریستی است.

در مقطع کنونی که عراق حدود یک ماه دیگر شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود، بازگشت داعش به عرصه عراق پرسش‌هایی را درباره احیاء آن و حامیان این گروه تروریستی مطرح می‌کند‌.

در شرایط کنونی، یکی از کلیدی ترین واژگانی که می‌توان درباره اوضاع عراق مطرح کرد پروژه «ناامن‌سازی‌» عراق است.

به نظر می‌رسد‌ که شرایط و اوضاع کنونی عراق به‌گونه‌ای‌ است که برخی طرف‌ها‌ ادامه شرایط کنونی را به ضرر خود و عناصر مورد حمایت خود در عراق می بینند و به‌همین‌علت،‌ درصدد برهم‌زدن بازی هستند تا شرایط دیگری را برای خود رقم بزنند.

علل افزایش حملات تروریستی عناصر داعش در عراق

به توجه به تحولات پرشتاب منطقه، به‌ویژه عراق، می‌توان گفت که افزایش حملات تروریستی عناصر داعش در مقطع زمانی کنونی چند علت دارد که به‌طور‌ اجمالی به آن‌ها‌ اشاره می‌شود‌.

نخست، هدف اول این حملات ناامن‌سازی‌ عراق و برآیند مرتبط بر آن، بازنمایی چهره‌ای‌ ضعیف و ناتوان از نیروهای حشد الشعبی است. هدف حامیان داعش از این اقدامات و تلاش‌ها‌، بازنمایی کردن اقدامات حشد الشعبی و ضعیف نمایی آن است تا در آستانه انتخابات بر دیدگاه رأی‌ دهندگان عراقی تأثیرگذار باشند؛ زیرا تروریست‌ها‌ و حامیان آن‌ها‌ بر جایگاه محبوب و جایگاه مقبول حشد الشعبی واقف‌اند.

دوم، ادامه حملات تروریست‌ها‌ در عراق، سبب ناامن‌سازی‌ این کشور می‌شود‌ و در نتیجه توجیه لازم برای ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق در قالب هایی چون پیمانکار و نیروهای امنیتی و آموزشی فراهم می‌شود‌.

سوم، ادامه این حملات در جهت کاستن از فشارهای موجود بر دولت «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر‌ عراق است؛ زیرا اکنون جریان و گروه‌های‌ سیاسی و مردم عراق از دولت این کشور می‌خواهند‌ که برای اجرایی کردن مصوبه پارلمان عراق برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق اقدام کند.

در صورت ادامه حملات تروریست‌ها‌، اندکی از فشارها بر روی دولت الکاظمی کاسته خواهد شد. بنابراین،‌ سناریویی در پشت حملات تروریست‌های‌ داعش وجود دارد که عملی شدن آن به نفع آمریکا و برخی رژیم‌های‌ منطقه‌ای‌ خواهد بود.

در همین حال، «ابو علی العسکری» سخنگوی نظامی و مسئول امنیتی جنبش «کتائب حزب الله» عراق با انتشار یک پست توئیتری  به اقدام  اخیر تروریست‌های داعش در کرکوک واکنش نشان داد و نوشت: "این اقدامات تروریستی با نظارت و هدایت رژیم سعودی و امارات صورت می گیرد."

نویسنده: جلال چراغی

117