به گزارش ایران پرس، «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران از دستیابی به تکنولوژی تولید باتری هسته ای توسط دانشمندان نخبه کشورمان خبرداد و گفت، با این کار در ردیف پنج کشور دارنده این فناوری قرار گرفتیم.
علی اکبر صالحی روز شنبه در گفت و گویی درباره تولید باتری هسته ای افزود، باتری هسته ای ساخته شده و مرحله آزمایشی را طی می کند تا کامل شود.
صالحی ادامه داد، امیدواریم که 20 فروردین بتوانیم از باتری هسته ای رونمایی کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد، این باتری کارایی فراوانی به خصوص در امر سلامت دارد و می تواند در درون بدن انسان کاشته شود و می تواند مادام العمر باشد؛ چرا که طول عمری برابر با 50 سال دارد.
صالحی گفت، این پروژه به خوبی پیش می رود و امیدواریم به زودی شاهد به کار گیری آن در حوزه سلامت و همچنین در جاهای دور دست یعنی در بیابان هایی که دسترسی به برق نیست باشیم.
133/110
بیشتر بخوانید:
صالحی: اولین آزمایش در هم تنیدگی فتونی در ماه های آینده در ایران انجام می شود
صالحی خبر داد: بهرهبرداری از طرح جدید در تاسیسات فردو در آینده ای نزدیک
*اصطلاحاتی از قبیل باتری اتمی، باتری هستهای، باتری تریتیومی و ژنراتور رادیوایزوتوپ، همگی برای توصیف یک دستگاه مشخص به کار میروند؛ دستگاهی که از واپاشی ایزوتوپهای رادیواکتیو برای تولید برق استفاده میکند. این سیستمها همانند راکتورهای هستهای از انرژی اتمی برق تولید میکنند؛ اما با همدیگر تفاوتهایی دارند و از واکنش زنجیرهای همانندی استفاده نمیکنند. باتریهای اتمی در مقایسه با باتریهای دیگر بسیار پرهزینه هستند؛ اما در کنار هزینهی ساخت و نگهداری بالا نباید از عمر طولانی و تراکم انرژی بالای باتریهای اتمی بهراحتی عبور کنیم. این ویژگیها در واقع همان دلیلی است که آنها را بهعنوان یک منبع انرژی مناسب برای تجهیزاتی تبدیل میکند که باید برای مدتهای طولانی بهدور از نظارت و وارسی نزدیک باشند؛ از جملهی این تجهیزات میتوانیم به فضاپیماها، ضربانسازهای قلب، سیستمهای زیر آب و ایستگاههای علمی خودکار در نقاط دورافتادهی کرهی خاکی اشاره کنیم.