شرکت کنندگان در نشست کامپالا، پایتخت اوگاندا، درباره باقی ماندن نیروهای خود در سومالی توافق کردند.

به گزارش ایران پرس، وزرا و فرماندهان ارتش کشورهای عضو اتحادیه آفریقا و نمایندگانی از سازمان ملل و اتحادیه اروپا در نشست سه روزه کامپالا، با پیشنهاد «محمد عبدالله محمد» رئیس جمهوری سومالی مبنی بر باقی ماندن نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا تا زمان بازگشت کامل امنیت به این کشور به توافق رسیدند.

«محمد عبدالله محمد» در این نشست ضمن تأکید بر ضرورت حضور نیروهای خارجی در سومالی اظهار داشت، با وجود اقداماتی که برای بازگرداندن امنیت در سومالی صورت گرفته، گروه های تروریستی در این کشور حملاتی را انجام داده اند.

اجلاس وزرا و مقامات کشورهای عضو اتحادیه آفریقا که نیروهای صلحبانشان در سومالی مستقرند، روز جمعه در شهر کامپالا به پایان رسید. 

پیش از این شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای مبنی بر خروج نیروهای نظامی خارجی از سومالی تا سال 2020 را به تصویب رسانده بود.

سومالی از اوایل دهه 1990 و به دنبال سرنگونی «محمد زیاد باره»، دیکتاتور سابق این کشور، صحنهٔ درگیری‌های خونین بوده و با بی‌قانونی و خشونت مواجه است.

سومالی از بی ثبات ترین کشورهای جهان در سه دهه گذشته بوده و اکنون با حمایت نیروی صلح بان اتحادیه آفریقا اداره می شود. 

این کشور با چالش‌های بزرگ امنیتی شامل هرج و مرج، ناامنی و در سال های اخیر، فعالیت گروه تروریستی الشباب مواجه است. ­ 

تروریست های الشباب که به گروه القاعده وابسته اند، در سال های اخیر بیشترین بمب گذاری ها و حملات تروریستی را در سومالی و کشورهای همجوار داشته اند.

گروه تروریستی الشباب، سال 2011  در پی حملات گسترده ارتش سومالی و نیروی نظامی اتحادیه آفریقا از پایتخت سومالی بیرون رانده شد.

الشباب، کنترل بخشهای گسترده ای از مناطق روستایی سومالی را در دست دارد.

114/116

بیشتر بخوانید:

خشم آفریقا از دخالت امارات در سومالی و اریتره

درخواست کمک نخست وزیر سومالی از جامعه بین المللی