ایران پرس- رئیس جمهوری افغانستان بار دیگر آمادگی دولت کابل را برای مذاکرات صلح با طالبان اعلام کرد.

محمد اشرف غنی در پیام ویدئویی از طالبان خواست مذاکرات صلح را به صورت جدی با دولت افغانستان آغاز کند تا فصل جدیدی از آبادانی و توسعه این کشور با پایان جنگ رقم زده شود.

وی در این پیام از طالبان خواست با مردم همراه شوند، زیرا افغان‌ها از حضور نظامیان خارجی به فرماندهی آمریکا در افغانستان حمایت نمی‌کنند.

درخواست مجدد محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان از گروه طالبان برای گفت وگو با دولت کابل پس از آن مطرح شد که شش دور گفت وگوهای اخیر این گروه و آمریکا در دوحه قطر برگزار شد و اخبار ضد و نقیضی نیز درمورد نتایج آن منتشر شده است.

فضل الرحمان اوریا کارشناس مسائل سیاسی در این باره که خبرگزاری صدای افغان آنرا منتشر کرد معتقد است: «با در نظر داشت ظرفیت‌هایی که در درون دولت افغانستان وجود دارد با همکاری  شورای عالی صلح، روند صلح این کشور را می‌توان بین الافغانی پی گیری کرد و نیازی به دخالت خارجی نیست».

دخالت آمریکا در روند صلح افغانستان 

از دیدگاه دولت افغانستان دخالت آمریکا در روند صلح افغانستان نقض حاکمیت ملی این کشور است و از انجا که به دلیل شرایط خاص افغانستان دولت این کشور از توانایی لازم برای مخالفت جدی با واشنگتن برخوردار نیست مدام از گروه طالبان می خواهد که با برگزاری گفت وگوهای صلح با دولت کابل از یکسو مانع از دخالت  محافل خارجی در امور داخلی افغانستان شود و از سوی دیگر مشکلات داخلی این کشور با اجماع ملی و همکاری همه گروههای سیاسی، قومی و مذهبی افغانستان حل شود.

زیرا طرف شدن طالبان با آمریکا و توافق با این کشور در مورد مسایل مختلف درمورد مسائل داخلی افغانستان نه تنها مورد تایید گروهها و احزاب افغانستان نیست، بلکه به نظر نمی‌رسد مردم این کشور نیز از ان حمایت  کنند.

از دیدگاه محافل سیاسی در افغانستان در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور بهترین فرصت برای طالبان و جناحهای سیاسی در افغانستان فراهم شده است تا با در نظر گرفتن مصالح ملی گامهای مهمی را برای تحقق صلح دایمی در این کشور بردارند.

حامد کرزای رئیس جمهوری قبلی افغانستان در این باره که رادیو دری برون مرزی آنرا منتشر کرده براین باور است: «آمریکا و ناتو تنها برای منافع خود در افغانستان تلاش می‌کنند و کمکی برای تامین منافع مردم این کشور نمی‌کنند. بنابراین طالبان باید با مردم این کشور همراه شود».

در هر حال، مردم افغانستان پس از چهار دهه جنگ و بحران نیازمند استقرار صلح و ارامش هستند تا فرزندان این کشور بتوانند با ادامه تحصیل اینده افغانستان را بسازند.

در این حال با توجه به روحیه بیگانه ستیز مردم این کشور مذاکرات طالبان با آمریکا و هر گونه توافق احتمالی با این کشور در مورد اینده تحولات افغانستان که به موضوع حاکمیت ملی این کشور مربوط می شود بدون تردید بر وجهه  طالبان تاثیر منفی خواهد داشت.

زیرا دولت افغانستان و نمایندگان پارلمان منتخب مردم این کشور هستند و طالبان با احترام به آرای مردم می‌تواند با آغاز مذاکرات فصل تازه‌ای از تاریخ تحولات افغانستان را رقم بزند که مورد تایید نسل در حال شکوفا شدن این کشور نیز خواهد بود.

نویسنده: مجید وقاری

135/120

بیشتر بخوانید: 

استقبال اشرف غنی برای مذاکره با طالبان

راهبرد جدید دولت افغانستان برای مذاکرات صلح با طالبان/تحلیل

دولت افغانستان تنها نهاد اصلی در روند مذاکره با طالبان/ تحلیل

اعلام آمادگی دولت افغانستان برای مذاکره با گروه طالبان