به گزارش روز سه شنبه ایران پرس به نقل از کمیته بینالمللی صلیب سرخ، این کمیته با اعلان این خبر گفت، پایان نبرد موصل بدین معنا است که بسیاری از آوارگان داخلی باید مدت بیشتری را در اردوگاهها سپری کنند و این مکان ها باید مورد حمایت مستمر سازمانهای بشردوستانه قرار گیرند.
به گفته این کمیته، بازگشت مردم به خانه و کاشانه شان چالشی بزرگ پیش روی آنها است؛ بهویژه که مردم شاهد مبارزه های سخت بسیاری بودهاند که در آن هزاران خانه، نزدیک به 600 جاده و پل و زیرساخت های غیرنظامی نظیر ایستگاههای آبرسانی، نیروگاههای برق، بیمارستانها و مدارس نابود شده است.
به گزارش کمیته بین المللی صلیب سرخ جهانی، اگرچه عملیات موصل پایانیافته است، اما ضرورت کمک رسانی به صدها هزارغیرنظامی کماکان پا برجاست، ساکنان موصل درمعرض رنج حاصل ازعواقب عملیات نظامی قرار دارند به ویژه که توجه رسانهها تاکنون به موصل معطوف بوده و ممکن است بهزودی توجه به دیگر بخشها (الحویجه، تلعفر و غرب الانبار در عراق) متمرکز شود.
از آغاز عملیات موصل، کمیته بینالمللی صلیب سرخ بهطور شبانهروزی برای ارائه حداکثرکمک به مردم فعال بوده است و غذا، اقلام امدادی ضروری، آب شرب و داروهای موردنیاز بیش از یک میلیون نفر را تأمین نموده است.
نبرد موصل یا آزادسازی موصل عملیاتی مشترک ازسوی نیروهای دولت عراق با شبهنظامیان متحد کردستان عراق و نیروهای بینالمللی بود که برای بازپسگیری موصل از سیطره داعش، که این شهر را در ژوئن ۲۰۱۴ تسخیرکرده بودند، انجام شد.
دوبار پیش درسالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اقدام به مداخله نظامی علیه داعش برای بازپسگیری موصل شده بود.
موصل مرکز استان نینوا و دومین شهر بزرگ عراق است.
این عملیات با نام «نینوا، ما میآییم» در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۶ در حالی آغاز شد که نیروهای متحد، مناطق تحت کنترل داعش را در استان نینوا محاصره کردند و سپس همراه با نیروهای پیشمرگ به حمله به داعش در سه جبهه خارج از موصل پرداختند.
نیروهای عراقی از ۱۹ فوریه ۲۰۱۷ بازپسگیری موصل را آغاز کردند و بخشهای زیادی از آن را آزاد کردند.
نخست وزیر عراق در ۹ ژوئیه ۲۰۱۷ به صورت رسمی آزادی موصل را اعلام کرد.116/110
بیشتر بخوانید:
مرگ داعش در موصل، نقطه پایانی بر روند طرحهای تجزیهطلبانه آمریکا/ تحلیل
بررسی آخرین تحولات میدانی عراق پس از آزاد سازی موصل در شبکه جهانی سحر