به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» روز سهشنبه درباره حمله به نفتکش ایرانی سابیتی در نزدیکی بندر جده عربستان، اظهار داشت: براساس اطلاعات دریافتی حمله به نفتکش ایرانی توسط یک یا چند دولت انجام شده، البته بررسیها در حال انجام است، اما تا زمانی که به نتایج متقن در این باره دست نیابیم، دولتی را متهم نخواهیم کرد.
وی افزود: حمله به نفتکش ایرانی اقدامی پیچیده بوده که حامی دولتی داشته و اقدامی دولتی بوده است.
صبح روز جمعه نفتکش ایرانی سابیتی (SABITY) هنگام عبور از دریای سرخ از دو ناحیه دچار سانحه شد.
این نفتکش در 60 مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شد و بخشی از نفت ازمخازن آسیب دیده به دریا نشت کرد.
«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی در دریای سرخ اعلام کرد، بررسیهای انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان میدهد که کِشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفت کش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته است.
«حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران نیز روز گذشته با اشاره به هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی نزدیک سواحل عربستان، گفت: آنچه مسلم است، یک رژیمی این کار را با کمک برخی از کشورها انجام داده و هر کشوری که این کار را انجام داده، باید منتظر عواقب آن باشد.
وزیر امور خارجه همچنین درباره پایان مهلت 4 ماهه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به ایران، بیان کرد: برای اجلاس آینده FATF اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده است، البته گروه ویژه اقدام مالی در دوره گذشته مصوبهای داشته است اما وزارت امور خارجه حداکثر تلاش خود را بکار میگیرد تا حداقل ضرر به کشور وارد شود.
116/118
بیشتر بخوانید:
حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ ؛ ادامه سناریوی ناامن سازی کشتیرانی در منطقه/ تحلیل
موسوی: عواقب ناشی از حادثه نفتکش ایرانی برعهده ماجراجویان است