«یاسین التمیمی» در گزارشی در پایگاه عربی 21 نوشت: شورای انتقالی یمن که تحت حمایت امارات است، تهدیدات خود مبنی بر جدایی را به عنوان یک واقعیت جدید، کاهش داده است.
شورای انتقالی یمن از پنجاه و پنجمین سالروز انقلاب 14 اکتبر 1963 برای تحقق این هدف بهره برداری کرده است.
به احتمال زیاد، این شورا، چنین اقدامی را بنا به دستور ابوظبی که ریاض چنین چیزی را به آن توصیه کرده، انجام داده است.
به نظر می رسد حکومت «مشروعی» که ائتلاف ریاض – ابوظبی، مانع بازگشت آن به یمن می شود، و موانع بسیاری را به ویژه در عدن پایتخت موقت، پیش روی آن قرار می دهد، همچنان اهرم های فشار بسیاری در اختیار دارد و این در شرایطی است که عربستان سعودی از هر گونه تحول ناگهانی بیمناک است.
اما قدرت این دولت، این بار نشات گرفته از تغییر و تحول اساسی در خواسته ها و تمایلات ساکنان جنوب است که تا حد زیادی با فعالیت های بی نتیجه شورای انتقالی یمن فاصله دارد.
به ویژه اینکه این شورا، مانند عروسکی در دستان ابوظبی است که از آن به عنوان اهرم فشاری برای دستیابی به خواسته های ژئوپلیتیک خود استفاده می کند.
ابوظبی مدعی است که نقشی مبتنی بر حمایت از دولت «مشروع» یمن را ایفا می کند.
بر اساس شواهدی که ناظران به آن اشاره کرده اند، ساکنان جنوب یمن امروزه به طور کامل با گرایش سلطه بر جغرافیای یمن از سوی عربستان و امارات مخالف هستند و در زمینه سیاست گرسنه نگاه داشتن اهالی جنوب، انگشتان آن ها به سمت ائتلاف سعودی و امارات نشانه می رود.
طرح ژئوپلیتیک امارات در جنوب یمن، محکوم به شکست است
این خواسته های مردمی از استان تعز در غرب یمن تا استان المهره در شرق این کشور گرفته و استان های شبوه و حضرموت به چشم می خورد.
این مساله به مساحتی از جغرافیای یمن مربوط می شود که از نظر جمعیتی و جغرافیایی از اهمیت زیادی در این کشور برخوردار است. این اعتقاد وجود دارد که طرح ژئوپلیتیک امارات در جنوب یمن، به طور قطع با چالش هایی مواجه شده که محکوم به شکست است.
حدود ده روز پیش زمانی که شورای انتقالی یمن از اهالی جنوب یمن - که مدعیست نماینده اهالی جنوب است - خواست در شهر عدن تجمع کنند تا آن ها را برای مطرح کردن خواسته های جدایی طلبانه شان تحریک کند، برای این شورا و امارات که از آن حمایت می کند، مشخص شد که اهالی جنوب به این خواسته توجهی نکردند.
بی توجهی مردم تنگنایی شدید را برای این شورا به وجود آورد تا جایی که این نهاد مجبور شد به بهانه وضعیت نابسامان اقتصادی و هزینه های جابجایی برای انتقال به عدن از درخواست خود صرفنظر کند.
حتی در میان جنوبی هایی هم که طرفدار ابوظبی هستند، اختلاف نظراتی در زمینه تحرکات شورای انتقالی یمن وجود دارد، زیرا اهالی جنوب می بینند که با وجود گذشت بیش از دو سال از تاسیس این شورا با حمایت امارات، شورای انتقالی یمن هیچ تاثیر و نتیجه مثبتی برای آنان نداشته است.
شدیدترین انتقادها از شورای انتقالی جنوب از طرف معاون رئیس جمهوری یمن و نخست وزیر سابق
شدیدترین انتقادها از شورای انتقالی جنوب از طرف معاون رئیس جمهوری یمن و «خالد بحاح» نخست وزیر سابق مطرح شد که به امارات نزدیک است.
وی در گفت و گو با یکی از روزنامه های چاپ عدن از درخواست شورای انتقالی از ساکنان جنوب برای سلطه بر موسسات دولتی و قطع ارتباط با دولت مشروع انتقاد کرده بود.
بحاح در این مساله که آیا شورای انتقالی از این مساله مطمئن است یا خیر، ابراز تردید کرد.اما این مساله، این شورا را در موقعیتی سخت قرار می دهد، زیرا اگر شورای انتقالی یمن به بیانیه یاد شده عمل کند و نهادهای دولتی را تحت کنترل خود درآورد، متضرر می شود.
شورای انتقالی قادر به اداره آن ها نیست وعلت آن هم مشخص است، و اگر هم عقب نشینی کند، باز هم متضرر شده است، زیرا بسیاری از طرفداران خود را در میان مردم از دست می دهد.
بحاح همچنین گفت که نخبگان سیاسی و فرهنگی در جنوب یمن و نیز برخی از استان های جنوبی مانند حضرموت و المهره، بیانیه شورای انتقالی را به طور کامل تایید نکرده اند.
همچنین هیچ حزب سیاسی در جنوب، این بیانیه را تایید نکرده است.
مساله ای که باید به آن توجه داشت، این است که اهالی جنوب به ویژه آن هایی که تمایلات جدایی طلبانه دارند، این مساله را دریافته اند که شورای انتقالی و تشکیلات نظامی وابسته به آن، فقط در صدد فریب آن ها بوده اند، به ویژه اینکه در گذشته به ابزاری در دست امارات برای سرکوبگری تبدیل شده بودند و این کشور از آن ها برای ارتکاب جنایت ها و اقدامات ضد بشری و مدیریت زندان های مخفی و اعدام های غیرقانونی بهره برداری می کرد.
مترجم: کبری آقایی
133/110
بیشتر بخوانید:
معترضان یمنی پرچم امارات را به آتش کشیدند+ ویدئو
شریانهای اقتصادی عربستان و امارات، هدف موشکی یمنیها/ تحلیل