ایران پرس- آمریکا با هدف کنار زدن "نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری ونزوئلا از قدرت و به زانو درآوردن اقتصاد این کشور، تحریم های نفتی سنگینی را علیه ونزوئلا اعمال کرد.

این اقدام واشنگتن سبب اختلال در بازار داخلی نفت آمریکا شد تا اینکه واشنگتن در یک عقب نشینی آشکار و اقدامی متناقض با تهدیدات و تحریم ها علیه ونزوئلا، واردات نفت از این کشور را از سر گرفت.

بر اساس گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا میزان واردات نفت آمریکا از ونزوئلا بین دهم تا هفدهم ماه مه به روزانه 49 هزار بشکه رسیده است.

از سرگیری واردات نفت از ونزوئلا توسط آمریکا در حالی است که واشنگتن مدتهاست در راستای تشدید فشارها بر دولت چپگرای "نیکلاس مادورو" و با هدف متزلزل کردن مهمترین پایه های قدرت مادورو، تحریم های گسترده ای را بر بخش های نفتی، پولی و بانکی و مقامات ونزوئلا اعمال کرده است.

"مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا در این زمینه گفت: واشنگتن از همه ابزارهای سیاسی و اقتصادی در دسترس خود برای اعمال فشار علیه دولت مادورو استفاده خواهد کرد.

طی چند ماه گذشته با شدت گرفتن بحران سیاسی ونزوئلا تهدیدات و اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا نیز افزایش یافته است.

حمایت از"خوان گوایدو" سرکرده مخالفان دولت این کشور، اعمال تحریم های گسترده اقتصادی، کودتا های نافرجام و تهدید نظامی ونزوئلا از جمله سیاست های آمریکا علیه ونزوئلا در راستای تغییر دولت قانونی این کشور و روی کار آوردن دولتی وابسته بوده است.

بر اساس تحریم های واشنگتن خرید نفت از شرکت ملی نفت ونزوئلا توسط شرکت‌های آمریکایی ممنوع شده است؛ همچنین در صورتی که کشورها و شرکت‌های خارجی برای مبادله نفت ونزوئلا از سیستم بانکی آمریکا استفاده کنند، مشمول جریمه دولت این کشورمی شوند.

اگر چه منطقه آمریکای لاتین همواره برای واشنگتن اهمیت خاصی داشته به طوری که مقامات کاخ سفید آن را حیاط خلوت خود پنداشته و از منابع و امکانات کشورهای این قاره بهره گرفته اند اما ونزوئلا به لحاظ منابع غنی، موقعیت ویژه و دولت چپگرا با آرمان های عدالت خواهانه و ضد استعماری برای واشنگتن اهمیت ویژه دارد، به طوری که مقامات کاراکاس معتقدند، هدف دولت آمریکا از اعمال فشارها و تحریم ها، براندازی دولت قانونی ونزوئلا و در نهایت سلطه بر منابع غنی انرژی این کشور است.

"پاسکوالیو فرناندز" Pascualio ‎Fernandez دبیرکل شورای دفاع ونزوئلا با اشاره به اینکه واشنگتن همواره به منابع و ثروت طبیعی این کشور چشم داشته و این جنگ چند بُعدی را ضد ونزوئلا به راه انداخته است، گفت: آمریکا همانند امپراطوری است که سعی دارد همه منابع راهبردی ونزوئلا را تصاحب کند و این علت و ریشه تمامی اختلافات است.

اکنون با گذشت بیش از 5 ماه از تشدید بحران سیاسی و شکست اقدامات مخالفان وابسته به آمریکا به رهبری "خوان گوایدو"، تصمیم واشنگتن به  از سر گیری خرید نفت ونزوئلا نشانه دیگری از شکست سیاست های آمریکا در قبال دولت قانونی ونزوئلا  به شمار می رود.

به نظر می رسد آمریکا و مخالفان وابسته به این کشور در داخل ونزوئلا هم درعرصه اقتصادی و هم در عرصه سیاسی در حال عقب نشینی هستند.

حضور نماینده گوایدو در مذاکره صلحی که با  میانجی گری نروژ برگزار شد دلیل دیگری بر این واقعیت است.

"خورخه آریزا" وزیر خارجه ونزوئلا در این زمینه گفت: ما از آمریکا می خواهیم دیپلماسی، گفت وگو، درک و احترام متقابل را به اجرا در بیاورد و به تهدید نظامی‏، رفتار استکباری و تحریم اقتصادی پایان دهد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

138/117

بیشتربخوانید:

هشدار کاراکاس به واشنگتن درباره ادامه دخالت در ونزوئلا

ابتکارهای سیاسی جدید برای حل بحران ونزوئلا/ تحلیل

انتقاد اسپانیا از رویکرد تهاجمی آمریکا علیه ونزوئلا