در این راستا، «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان هشدار داد: با وجود همه اختلافها قطع کامل گفت وگو با رئیس جمهور روسیه اشتباه بزرگی است.
شولتز با اذعان به اینکه قطع مذاکره با «ولادیمیرپوتین» رئیس جمهوری روسیه اشتباه فاحشی است، از «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه خواست به عنوان عضو گروه 7 به دنبال گفت وگوی مجدد با پوتین باشد.
آغاز جنگ اوکراین در پی تلاش این کشور برای عضویت در ناتو و حمایت های کشورهای غربی از این خواست، از یک سو سبب طولانی شدن این جنگ شده و از سوی دیگر موضع گیری کشورهای غربی عملا سبب شده تا راه برای مذاکره و اتمام جنگ بسته شود؛ به عبارت دیگر مواضع غیر سازنده و جنگ طلبانه اروپا و آمریکا در قبال مسکو و خواسته های امنیتی آن، موجب افزایش تقابل نظامی طرفین و بسته شدن راه مذاکره برای رسیدن به تفاهمی برای پایان دادن به جنگ اوکراین شده است.
این درحالی است که پوتین همواره اعلام کرده است که روسیه خواستار جنگ نیست اما باید شرایط مورد نظر روسیه اجرا شود.
در این راستا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز تاکید کرد: پوتین هموار راه مذاکره را برای تضمین منافع روسیه باز گذاشته است.
کشورهای اروپایی طی هفته های اخیر بارها از مذاکره و رسیدن به راه حل دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ کنونی سخن گفته اند. در واقع اروپا به ویژه طی هفته های اخیر در شرایط نامساعدی قرار دارد و فشار تحریم هایی که اروپایی خت به تبعیت از سیاست های واشنگتن بر بخش های مختلف اقتصادی روسیه از جمله نفت و گاز این کشور وارد کرده اند، اکنون خود اروپا را فلج کرده است چنانکه مقامات اروپا به شدت نگران زمستان پیش رو و کمبود سوخت هستند.
«نیکلای دوپون انیان» نماینده پارلمان فرانسه دراین زمینه گفت: شرایط حول اوکراین تحت کنترل نیست و اروپا را وارد یک خودکشی اقتصادی و اجتماعی می کند؛ لازم است تا تحریم های اقتصادی کاملا لغو شده و ارسال سلاح در ازای آتش بس و آغاز مذاکرات متوقف گردد.
این در حالی است که امید اروپا این بود که اوکراینی ها به مدد کمک های تسلیحاتی غرب خواهند توانست روند جنگ را تغییر داده، مسکو را به عقب نشینی از اوکراین وادار نمایند و با پایان جنگ شرایط عادی شود.
اما اکنون با ادامه جنگ شرایط تغییر کرده است، آنان نه تنها نگران روزهای سرد پیش رو هستند بلکه تامین هزینه های جنگ اوکراین نیزسخت شده است به ویژه که آمریکا نیز که از ابتدا حامی و مشوق جنگ اوکراین و همراهی با اروپا بوده اکنون با معضلات بسیاری روبرو شده است.
با قدرت گرفتن جمهوریخواهان در آمریکا، آنان اعلام کرده اند که هزینه های جنگ اوکراین را پرداخت نخواهند کرد. افزایش فشارها بر دولت آمریکا، تداوم تورم بی سابقه در این کشور و مخالفت ها در ادامه حمایت آمریکا از اوکراین سبب شده تا حتی «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا نیز درخواست مذاکره با مقامات روسیه را مطرح کند، درخواستی که از سوی مسکو رد شد.
به نظر می رسد تشدید تنش ها میان کشورهای اروپایی و گسترده شدن بحران های اجتماعی واقتصادی، کاهش توان اختصاص کمک های مالی و تسلیحاتی به اوکراین، تغییرات سیاسی درآمریکا و مخالفت ها با ادامه کمک این کشور به جنگ اوکراین سبب شده تا اکنون مقامات اروپایی بیش از پیش خواستار برگزاری مذاکره برای پایان جنگ باشند چنانکه مکرون چندی پیش اذعان کرد که اروپا چاره ای جز مذاکره ندارد. وی گفت: جنگ در اوکراین نمیتواند ادامه یابد. این جنگ زندگیمان در اروپا را تغییر میدهد و منجر به فقر و گرسنگی خواهد شد.
درخواست «اولاف شولتز» صد اعظم آلمان را نیز باید دراین زمینه ارزیابی کرد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117