ایران پرس: با افزایش تنش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان، آمریکا در تلاش است مانع درگیری میان طرفین شود.

اخیراً بار دیگر تنش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان افزایش یافت. تنش‌ بین رژیم صهیونیستی و حزب الله از چند ماه پیش بر سر ایجاد یک پایگاه در ۱۰۰ فوتی جنوب مرز با فلسطین اشغالی - منطقه‌ای که تل‌آویو و دولت لبنان هر یک می‌گویند تحت تسلط آنهاست - تشدید شده است. 

ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گذشته اعلام کرده بود که به منظور جلوگیری از هرگونه تهدیدی از سوی حزب‌الله لبنان نیروهای خود را در مرز با لبنان تقویت کرده است. همچنین یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم نیز طرح‌های نظامی را برای مواقع وخامت اوضاع در مرزهای با لبنان تصویب کرده و دستور داده که سطح آمادگی برای سناریوهای مختلف در امتداد مرزها افزایش پیدا کند.

در پی افزایش این تنش، فرانسه و آمریکا به میانجی گری میان حزب الله و رژیم صهیونیستی روی آوردند. بامداد چهارشنبه گذشته وبگاه «آکسیوس» به نقل از منابع آگاه صهیونیستی و آمریکایی گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تلاش‌های خود را برای کاهش تنش‌های فزاینده میان تل‌آویو و حزب‌الله و جلوگیری از آغاز درگیری‌ها در مرز لبنان-فلسطین اشغالی افزایش داده است.

در همین راستا، «عاموس هوخشتاین»، مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا در امور انرژی و زیرساخت با سفر به بیروت، با مقامات لبنانی دیدار و گفتگو کرد. «برت مک‌گورک» مشاور ارشد بایدن در منطقه غرب آسیا و «باربارا لیف» دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه در حوزه غرب آسیا نیز با «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نیویورک دیدار و درباره تنش‌ها در مرز لبنان گفت‌وگو کردند.

اگرچه مقامات آمریکایی و فرانسوی مدعی شده اند با هدف جلوگیری از جنگی جدید در منطقه غرب آسیا، تلاش دارند میان حزب الله و اسرائیل میانجی گری کنند، اما به نظر می رسد علت اصلی این میانجی گری به شرایط داخلی اسرائیل باز می گردد. رژیم صهیونیستی در 9 ماه اخیر با بحران بی سابقه داخلی مواجه است.

تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو با حضور بی سابقه معترضان از ژانویه گذشته تاکنون ادامه دارد، شکاف داخلی به شدت گسترش یافته است، شمار زیادی از نظامیان اسرائیلی از سمت خود استفعا داده اند و هشدارها درباره عواقب تعضیف بیش از حد ارتش نیز افزایش یافته است. 

«نبیه عواضه» پژوهشگر لبنانی در امور رژیم صهیونیستی عنوان می کند: رژیم صهیونیستی در نتیجه دودستگی سیاسی و اجتماعی از یک بحران داخلی عمیقی رنج می برد و از امکان وخامت اوضاع به نفع حزب الله و دستیابی آن به پیروزی های جدید نگران است زیرا تل آویو می داند که این حزب امکانات و قابلیت های زیادی دارد و در هرگونه رویارویی احتمالی ممکن است غافلگیری های زیادی وجود داشته باشد.

موضوع دیگر اینکه، آمریکا بر این باور است با توجه به روی کار بودن افراط گرایان در اراضی اشغالی هر گونه جنگ میان حزب الله و اسرائیل نه تنها تاثیری بر کاهش بحران داخلی اسرائیل نخواهد داشت بلکه می تواند بحران را افزایش نیز دهد.

«اسامه وهبی» فعال مدنی لبنانی معتقد است کابینه نتانیاهو درگیر یک بحران داخلی جدی است و نتوانست افکار عمومی را برای انجام تغییرات قضایی متقاعد کند و این یک بحران بی سابقه است و رژیم صهیونیستی هم معمولا عادت دارد وقتی درگیر بحران داخلی است دست به تشدید نظامی یا داخل فلسطین یا با لبنان بزند تا از این طریق اعلام کند، با توجه به این فضای متشنج بهتر است که بررسی ها به بعد موکول شود.

نویسنده: سید رضی عمادی

116