«عمرانخان» نخست وزیر پاکستان اعلام کرد: با افزایش دادن اختیارات شوراهای محلی و بخشهای خصوصی کنترل کشور را مستقیماً به دست مردم خواهیم سپرد.
عمرانخان افزود: ما تجربه خوبی را در مدیریت ایالت «خیبرپختونخوا» بهدست آوردهایم و زمانی که مردم در کشور اختیارات وسیعی داشته باشند خود باعث رونق و آبادانی خواهند شد.
نخست وزیر پاکستان تأکید کرد: در منشور 100روزه ما که بر عمل به آن تأکید داریم خصوصیسازی و اعطای قدرت به شوراهای محلی اهمیت اساسی دارد و تصمیم دولت پاکستان نیز این است که به وعدههای خود عمل کند.
اعطای اختیارات بیشتر به شوراهای محلی و بخش خصوص
سخنان نخست وزیر پاکستان درباره اعطای اختیارات بیشتر به شوراهای محلی و بخش خصوص درچارچوب وعدههایی است که عمران خان در دوران تبلیغات انتخاباتی آنرا به مردم این کشور وعده داده بود.
ازنظرعمران خان، سپردن امور به مردم و واگذاری بخشهای مختلف به آنان به خصوص در عرصه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سبب افزایش مشارکت مردم درعرصه حکومتداری و همچنین ارتقاء بهره وری خواهد شد.
نخست وزیر پاکستان بر اساس تجربه حزب تحریک انصاف درایالت خیبرپختونخوا در واگذاری بیشتر امور به مردم که در دوره پنج ساله 2013 تا 2018 انجام شد، تلاش دارد این الگو را در سراسر پاکستان اجرایی کند.
انحصار قدرت در اختیار دولتهای فدرال و ایالتی منشا فساد مالی و اقتصادی در پاکستان است.
از دیدگاه عمران خان انحصار قدرت در اختیار دولتهای فدرال و ایالتی و همچنین عدم واگذاری امور به مردم منشا اصلی فساد مالی و اقتصادی در پاکستان است که در سالهای اخیر ضمن آسیب جدی به اعتماد عمومی به حکومت موجب زیانهای هنگفت اقتصادی و توقف طرح توسعه ای در این کشور شده است.
بنا به چنین ملاحظهای است که عمران خان راه نجات اقتصاد پاکستان از فساد گسترده مقامات دولت فدرال و ایالتی را در سپردن امور به مردم میداند و بر این باور است که با مشارکت دادن مردم در عرصههای مختلف، برنامه های توسعه در این کشور رونق خواهد گرفت.
طرح این گونه مباحث توسط نخست وزیر پاکستان در آستانه سفر به کراچی که پایتخت اقتصادی این کشورمحسوب می شود، می تواند موجب تقویت امید مردم، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان مردم در شوراهای محلی بشود که در سالیان متمادی کمترین نقش را در عرصه های مختلف عهده دار بوده اند.
براساس این راهبرد اعلامی توسط عمران خان، دولت پاکستان باید با واگذاری امور اجرایی به مردم و بخش خصوصی، بیشتر به ایفای نقش نظارتی بپردازد.
این دیدگاه وجود دارد با کاهش دخالت دولت پاکستان در عرصه اقتصادی، زمینه برای سوء استفادههای مالی توسط کارگزاران دولتی هم کاهش خواهد یافت.
عمرانخان که با کارنامه موفق مقابله با فساد حزب حاکم سابق پاکستان، قدرت اجرایی دراین کشور را در اختیارگرفته است مطالبات مردم پاکستان درمقابله با مظاهرمختلف فساد به ویژه در بخش اقتصادی را بشدت افزایش داده است.
عمران خان و مبارزه با فساد
به همین دلیل است که برخی محافل در پاکستان، راه پیش رو عمران خان در مقابله با فساد را دشوار و پیچیده ارزیابی کرده اند.
«اشفاق خان» کارشناس اقتصادی در پاکستان می گوید، وعده «عمران خان» برای ایجاد 10 میلیون شغل، ساخت پنج میلیون واحد مسکونی برای مردم بی بضاعت، ارائه یارانه به کشاورزان و افزایش منابع پولی خزانه دولت درپنج سال آینده، چالش بزرگ برای اعضای بلند پایه حزب تحریک انصاف محسوب می شود.
با وجود موانع فرا روی عمران خان برای مقابله با عوامل فساد در پاکستان که ریشه های قدرتمندی نیز دارند، اما اتکا به پشتوانه مردمی می تواند دشواری های این مسیر را تا حدودی برای وی تعدیل کند.
135/120
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
تصمیم کابینه پاکستان با کاهش هزینههای دولتی/ تحلیل
تاکید «عمرانخان» برای اجرای پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان
عمران خان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی کند